ΥΓΕΙΑ

Τι λένε οι επιστήμονες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας «κρύβονται» στα όνειρα

Η επιστήμη των ονείρων παραμένει ακόμη και σήμερα ένα πεδίο γεμάτο μυστήριο και εκπλήξεις

Δείτε ποια προβλήματα υγείας «κρύβονται» στα όνειρα

Οι επιστήμονες πασχίζουν να κατανοήσουν ποια είναι η ακριβής λειτουργία των ονείρων και τι μπορεί να σημαίνουν για τη ζωή μας, όπως γράφει το onmed.gr.Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ένα όνειρο μπορεί να σχετίζεται με την κακή κατάσταση της υγείας μας.

Δείτε πώς ένα όνειρο μπορεί να αποκαλύψει ένα πρόβλημα υγείας.

1. Πυρετός

Ερευνητές από τη Mayo Clinic υποστηρίζουν ότι η γρίπη και το κρυολόγημα συχνά πυροδοτούν τους έντονους εφιάλτες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι ο πυρετός είναι αυτός που οδηγεί στα δυσάρεστα όνειρα.

2. Έντονο στρες

Συγκεκριμένα σενάρια που εκτυλίσσονται στα όνειρα μπορεί να αποτελούν κρυφό σημάδι του στρες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα στρεσογόνο συμβάν ή μια επικείμενη καταστροφή (π.χ. χάνουμε το αεροπλάνο ή το λεωφορείο, σεισμός, τυφώνας κ.λπ.) στο όνειρο είναι ένας τρόπος εκδήλωσης του συσσωρευμένου στρες.

3. Χαμηλό ζάχαρο

Η απότομη πτώση της γλυκόζης στο αίμα, ιδιαίτερα στους διαβητικούς, μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα όνειρα και εφιάλτες, σύμφωνα με το ιατρικό δίκτυο WebMD. Η υπερβολική δόση ινσουλίνης μπορεί να είναι η αιτία αυτής της απότομης πτώσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4. Κακή ψυχολογική κατάσταση

Το στρες και οι αγχώδεις διαταραχές εκδηλώνονται σε αρχικό στάδιο με τα ανησυχητικά όνειρα. Ωστόσο, και τα σοβαρότερα ψυχικά νοσήματα, όπως η μανιοκατάθλιψη, προκαλούν πολύ ζωντανά ή παράξενα όνειρα. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι βετεράνοι του Βιετνάμ που αντιμετώπιζαν συμπτώματα μετατραυματικού στρες δήλωσαν ότι έβλεπαν πολύ πιο συχνά εφιάλτες σε σύγκριση με υγιή άτομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.