ΕΛΛΑΔΑ

Κόβονται και θα ελεγχθούν όσοι τα πήραν

Εφάπαξ «μαμούθ» 200.000 ευρώ σε δημόσιο οργανισμό

Τέλος στις «παχυλές παροχές» προς τους εργαζόμενους του  Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), που έφθαναν μέχρι και του ποσού των 200.000 ευρώ ως εφάπαξ με τη συνταξιοδότησή τους, βάζουν ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας.

Εφάπαξ «μαμούθ» 200.000 ευρώ σε δημόσιο οργανισμό

Το θέμα έθιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Γ. Παπαστεργιόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Παπαστεργιόπουλος ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο ώστε να μην τίθεται -όπως γίνεται με τις προτεινόμενες διατάξεις- για το εναπομείναν προσωπικό του ΟΠΕ σε διακινδύνευση η είσπραξη αυτής της παροχής, για την οποία ισχυρίστηκε ότι έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μητάρακης, αφού τόνισε ότι τα ποσά για την κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων των εργαζόμενων στον ΟΠΕ κατέβαλε εξ ολοκλήρου ο ίδιος ο Οργανισμός, κατέθεσε σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν ότι το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις δαπάνες αυτές.

Επισήμανε ακόμη ότι αυτό το ασφαλιστικό συμβόλαιο δεν έχει τα κεφάλαια και ως εκ τούτου για κάθε εργαζόμενο, που διεκδικεί τα 200.000 ευρώ, πρέπει να το ποσό αυτό να κοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εξάλλου ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι το πδ 178/2002 δεν υποχρεώνει τη συνέχιση του ομαδικού αυτού ασφαλιστικού προγράμματος και ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τι θα γίνει με αυτό.

Τέλος ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε ότι με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, θα ζητήσει να ελεγχθούν ονομαστικά οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων, που αποχώρισαν τα τελευταία δέκα χρόνια και να διαπιστωθεί αν κατέβαλαν το 45% φορολόγησης την ημέρα που εισέπραξαν τις 200.000 ευρώ.

«Είναι κρίμα, ένα θέμα, το οποίο είναι εθνικό, στρατηγικό, που έχει να κάνει με την εξωστρέφεια, να το κινούμε με συνδικαλιστικό κριτήριο των 150 εργαζομένων που είχαν αυτό το συμβόλαιο», κατέληξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ο Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας θα προκύψει από τη συγχώνευση του INVEST IN GREECE με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.