ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Κίνηση των 75

Ζητεί τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την αναδιανομή πόρων και φόρων

Άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής, ιδιωτικής και δημόσιας ζητεί η κίνηση των 75 καθώς όπως σημειώνει το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια.

Ζητεί τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την αναδιανομή πόρων και φόρων

Επίσης επαναλαμβάνει την πρότασή της περί της θέσπισης υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών - για ποσά άνω των 300 ευρώ - και κίνητρα για επιστροφή ποσοστού φόρου - για ποσά μέχρι 300 ευρώ - όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες.

Επιπλέον προτείνει τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες και ειδικά από εκείνες που το Δημόσιο έχει κυρίαρχο ρόλο, αφού τα χρήματα προέρχονται από το δάνειο που πληρώνουν οι Έλληνες.

Ζητεί την επείγουσα διαδικασία άντλησης των στοιχείων του συνολικού καταλόγου των 700.000 καταθετών που εξήγαγαν τα τελευταία 12 χρόνια στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
« Τα περισσότερα από τα πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια, βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους και σε διάφορες Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες τράπεζες παραμένοντας αφορολόγητα μέχρι σήμερα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως στέκεται στην ανάγκη για ένα νέο φορολογικό σύστημα, απλό και σταθερό, με βάση το περιουσιολόγιο, που να στηρίζει τις επενδύσεις. «Η χώρα χρειάζεται ένα αποφασιστικά δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα, ώστε οι Έλληνες επιτέλους να πληρώνουν ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα», υπογραμμίζει η κίνηση των 75.

Τέλος ζητεί πρωτοβουλίες για την άμεση εκδίκαση (εντός εξαμήνου ή έστω έτους) των   εκατοντάδων χιλιάδων υποθέσεων (οικονομικών, φορολογικών, απαλλοτριώσεων δημοσίων έργων, αναπτυξιακών–επενδυτικών) που αφορούν μεγάλα ποσά και που εκκρεμούν στα δικαστήρια, κατά αποκλειστική προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.