ΥΓΕΙΑ

Έρευνα

Η βιταμίνη C βοηθά στην εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων

Η χορήγηση βιταμίνης C ενδοφλεβίως, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, μπορεί να εξουδετερώσει καρκινικά κύτταρα.

Η βιταμίνη C βοηθά στην εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων

Σε έρευνα του University of Kansas Medical Center που πραγματοποιήθηκε σε 27 ασθενείς, οι οποίοι είχαν μόλις διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών, σταδίου 3 ή 4, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ασθενείς που έλαβαν υψηλή δόση βιταμίνης C ενδοφλεβίως σε συνδυασμό με τη συνήθη θεραπεία με paclitaxel ή carboplatin, εμφάνισαν λιγότερες παρενέργειες τοξικότητας από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν επίσης έρευνα σε τρωκτικά και παρατήρησαν ότι η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C μπορούσε να εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα, χωρίς εμφανή τοξικότητα ή παθολογικές αλλαγές στο ήπαρ, τα νεφρά ή τη σπλήνα.

Η βιταμίνη C χρησιμοποιήθηκε στη δεκαετία του 1970 ως ανορθόδοξη θεραπεία για τον καρκίνο και χρησιμοποιείται από εναλλακτικούς γιατρούς. Ωστόσο, οι κλασικοί γιατροί εκφράζουν σκεπτικισμό όσον αφορά τα θεραπευτικά της οφέλη.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science Translational Medicine», ενώ η Dr. Jeanne Drisko, του University of Kansas Medical Center, δήλωσε ότι τώρα έχουμε καλύτερη κατανόηση της αντικαρκινικής δράσης της βιταμίνης C.

Τα στοιχεία παρέχουν ισχυρές ενδείξεις για την πραγματοποίηση μεγαλύτερων κλινικών δοκιμών που θα εξετάσουν τα οφέλη της πρόσθεσης βιταμίνης C στη συνήθη χημειοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.