ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Να επιστρέψει το ταχύτερο ζητά ο ίδιος

Θρίλερ με την έκδοση Φιλιππίδη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη.

Θρίλερ με την έκδοση Φιλιππίδη

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κατηγορούμενο, πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την υπόθεση των κόκκινων δανείων, ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα έκδοσης , επί ελληνικού εδάφους Γιάννης Αγγελής, με νέο αίτημά του ζητά να μην διακοπεί η κράτηση του κατηγορούμενου.

Και αυτό, γιατί εκκρεμεί σε βάρος του και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, που αφορά ένα κομμάτι της δικογραφίας για τα επισφαλή κατά τις αρχές δάνεια, που είχαν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορους επιχειρηματίες επί των ημερών του.

Ωστόσο, όλες οι πλευρές είναι διατεθειμένες να δώσουν τη δική τους μάχη, με βάση τα νομικά όπλα που έχουν στα χέρια τους. Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η ετυμηγορία των τουρκικών αρχών στο συμπληρωματικό εισαγγελικό αίτημα για τη διατήρηση της κράτησης του κατηγορουμένου, υπό τη σκιά της προηγούμενης απόφασης που είχε κρίνει μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης, ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει καταστήσει σαφή, από την πρώτη στιγμή, την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κριθεί από τον Έλληνα ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος και ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δήλωση και του δικηγόρου του Θανάση Βαρλάμη τόσο στον ανακριτή, όσο και στον εισαγγελέα εκδόσεων για την πρόθεσή του εντολέα του να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα προκειμένου να κριθεί από το φυσικό του δικαστή.

Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει ήδη παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, ενώ βασικό του όπλο και στο δικαστήριο της Τουρκίας για να πείσει ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής όταν συνελήφθη, ήταν η προσκόμιση του εισιτηρίου που είχε εκδώσει λίγες ώρες πριν οδηγηθεί στις φυλακές της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.