ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν στηρίζει Καμίνη η ΝΔ

Μάχη παρασκηνίου για το γαλάζιο χρίσμα στην Αθήνα

Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος, συνεπικουρούμενοι από ΜΜΕ, παίζουν τα «ρέστα» τους.

Μάχη παρασκηνίου για το γαλάζιο χρίσμα στην Αθήνα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κριθεί οριστικά το γαλάζιο χρίσμα για την Πρωτεύουσα, καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Μαξίμου να μην στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη για μία ακόμη θητεία.

Ήδη έχουν παραγγελθεί και ολοκληρώνονται οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που ζήτησε η Συγγρού και το Μαξίμου για τη μάχη της Πρωτεύουσας, όπου ουσιαστικά κονταροχτυπιούνται δύο υποψηφιότητες, αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη και εκείνη του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Σχήμα οξύμωρο είναι ότι ουδείς εκ των δύο αποτελεί επιλογή ανακούφισης για τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε, οι σχέσεις του με τον Νικήτα Κακλαμάνη είναι διαταραγμένες και άπαντες θυμούνται ότι με το… ζόρι του δόθηκε το χρίσμα το 2010, μόνον και μόνον για να χάσει από τον Γιώργο Καμίνη. Εξίσου «κακές» είναι, ωστόσο, και οι σχέσεις με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές διαφοροποιήθηκε από την επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου ενώ τα πεπραγμένα του αμφισβητούνται έντονα από το σαμαρικό στρατόπεδο.

Στη μάχη αυτή, πάντως, και οι δύο μνηστήρες χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Έτσι δεν προκάλεσε αίσθηση, αν και ανέβασε τον εκνευρισμό του πρωθυπουργικού επιτελείου, η χθεσινή επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη να δημοσιοποιήσει ότι συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, και μάλιστα με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, την περασμένη Τρίτη. Κατά τον κ. Κακλαμάνη, στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να μην προχωρήσει σε ανακήρυξη υποψηφιότητας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη δέσμευση (!) να τον ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις.

Με όσα είπε χθες (Σκάι), ο πρώην Δήμαρχος επεδίωξε να εμφανίσει εαυτόν συνδιαμορφωτή των εξελίξεων στα αυτοδιοικητικά της Αθήνας ενώ επικαλέστηκε και έρευνες που τον φέρουν να απολαμβάνει υψηλής διεισδυτικότητας όχι μόνον στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και σε αυτούς άλλων κομμάτων. Την ίδια στιγμή, διαρροές που αποδίδονται στο περιβάλλον του ήθελαν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να έχει χαμηλά ποσοστά στις διεξαγόμενες δημοσκοπήσεις.

Στον αντίποδα, ο έτερος διεκδικητής της Δημαρχίας κινεί, επίσης, τα νήματα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με στελέχη του Μαξίμου ενώ επίσης το περιβάλλον του αφήνει να διαφανεί ότι αποτελεί τον καταλληλότερο υποψήφιο. Όπως και στην περίπτωση Κακλαμάνη έτσι και στην περίπτωση του βουλευτή της Β’ Αθήνας συγκεκριμένα μέσα έχουν αναλάβει την… προώθηση της υποψηφιότητάς του.

Τη στρατηγική των Κακλαμάνη – Σπηλιωτόπουλου υποδαυλίζουν οι συνθήκες αναποφασιστικότητας και το σερί των εμπλοκών που έχουν καταγραφεί στο γαλάζιο στρατόπεδο ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι δύο πολιτικοί διαβλέπουν το κενό και επιδιώκουν να το καλύψουν με την υποψηφιότητά τους. Μένει να αποδειχθεί ποιος θα κερδίσει αυτή την κούρσα και, κυρίως, τι θα πράξει ο χαμένος την επομένη.

Εφόσον ο Κακλαμάνης επιμείνει, όπως αφήνει να εννοηθεί, ακόμη κι αν η επιλογή Σαμαρά αφορά άλλο πρόσωπο, τότε είναι σαφές ότι μετά την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο, και η Αθήνα θα αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης και δοκιμασίας για τη Ν.Δ.

Η διαχείριση των τελευταίων κενών στις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες αναδεικνύεται σε κρίσιμη παράμετρο και για την εσωκομματική ηρεμία στη Ν.Δ. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, τα βέλη που ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα οι Γ. Μουρούτης και Ανδ. Παπαμιμίκος (σ.σ. ο Γραμματέας της ΝΔ θεωρεί ότι ο επικεφαλής του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού βρίσκεται πίσω από τις εις βάρος του διαρροές) θα μοιάζουν με φιλοφρονήσεις…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.