ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωσε την ομογένεια

Με ποινική δίωξη στις ΗΠΑ απειλείται ο Άδωνις

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργάδης κινδυνεύει με άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του στις ΗΠΑ, τις οποίες πρόσφατα επισκέφτηκε. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του, σχετικά με τα χρήματα του εράνου για τη Μυρτώ, οι οποίες αναστάτωσαν την ομογένεια.

Με ποινική δίωξη στις ΗΠΑ απειλείται ο Άδωνις

Ομογενής, επιχειρηματίας-δωρητής στον έρανο για την Μυρτώ, φέρεται να δήλωσε ότι «αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει όσα είπε στην Βοστώνη για τα χρήματα του εράνου υπέρ της Μυρτώς, τις επόμενες λίγες ημέρες, τότε θα ζητήσω την ποινική του δίωξη στις ΗΠΑ για "συμμετοχή σε συνωμοσία για διάπραξη απάτης" στο έδαφος των ΗΠΑ και εις βάρος Αμερικανών φορολογούμενων. Ο έρανος διενεργήθηκε παράνομα από την Ομοσπονδία Βοστώνης. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει εράνους νόμιμα. Η Ομοσπονδία παραβίασε επίσης και τον νόμο επειδή αυτή μάζευε τα χρήματα σε λογαριασμό της, αντί σε ειδικό λογαριασμό για την Μυρτώ. Ο κ. υπουργός δεν μπορεί να αποφασίζει για χρήματα παράνομου εράνου, ούτε να αποδεχτεί το υπουργείο του προϊόντα παράνομων πράξεων».

Παράγοντες της ομογένειας κάνουν επίσης λόγο για «παιχνίδια» με τα νοσήλια για τη Μυρτώ στις ΗΠΑ και προσθέτουν πως ο κ.Γεωργιάδης «αγνοεί και αδιαφορεί» για το τι ορίζει ο νόμος στις ΗΠΑ, αλλά «κάνει ανεύθυνες δηλώσεις».

Ο υπουργός Υγείας «συνεργάζεται με τους διαχρονικούς παρανομούντες απατεωνίσκους της Ομοσπονδίας Βοστώνης» προσθέτουν.

Όπως αναφέρει το «kalami.net», η ομογένεια έδωσε τα χρήματα για τη Μυρτώ, γνωρίζοντας ότι ποσοστό 20% των νοσηλίων πληρώνει η μητέρα της (περίπου 125.000 δολ. συνολικά) και το 80% ο ΕΟΠΥΥ.

Τα έσοδα του εράνου ήταν 130.000 δολ. και «οι παρανομούντες απατεωνίσκοι της Ομοσπονδίας, αγνοώντας τους δωρητές, θέλουν να τα δώσουν έμμεσα στο... ελληνικό κράτος και όχι στη Μυρτώ, με διαχειριστές τους γονείς της, ΟΠΩΣ o ΝΟΜΟΣ ΗΠΑ ΟΡΙΖΕΙ!!!», προσθέτει.

Ο υπουργός, σημειώνει το «kalami.net», είχε δηλώσει σαφέστατα ότι «θα πληρώσουμε μέχρι 500.000 ευρώ (που υπερκαλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας). Γιατί τώρα θέλει "να βάλει στο χέρι" και τις 130.000 δολ. (να τα "συμψηφίσει" σε όσα χρωστά ο ΕΟΠΥΥ σε θεραπευτήριο της Βοστώνης) που έδωσε η ομογένεια για την Μυρτώ και όχι για το υπουργείο του ή την Ομοσπονδία παρανομούντων Βοστώνης;».

Ο υπουργός δήλωσε στην Βοστώνη (όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση φοιτητικού Συλλόγου του Χάρβαρντ), σε συνέντευξή του: «Αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά» (εννοώντας στα νοσήλια για τη Μυρτώ).

Παράγοντες της ομογένειας υποστηρίζουν ότι:

- Ο έρανος της Ομοσπονδίας Βοστώνης για τη Μυρτώ, ήταν παράνομος. Η Οργάνωση δεν μπορεί νόμιμα να διοργανώσει εράνους, δεν είναι δηλωμένη στην Πολιτεία ως «φιλανθρωπική».

- ΟΙ 130 χιλιάδες δολάρια δεν συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό, που ψευδώς-παραπλανητικά επικαλείται ο υπουργός, παρασυρόμενος από «δηλώσεις» της παρανομούσας τοπικής Ομοσπονδίας Βοστώνης.

- Με την υπόθεση των χρημάτων του εράνου, ασχολείται ήδη η εισαγγελία και η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ, γεγονός που άφησε τον υπουργό Υγείας αδιάφορο, νομίζοντας, ως αφελής και εντυπωσιακά άσχετος, ότι η Αμερική είναι Ελλάδα.

Δήλωση Μ. Κοτρώτσου στην e-εφημερίδα «Πρωϊνή»

Η μητέρα της Μυρτώς δήλωσε: «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, την Μυρτώ, από την ομογένεια, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα για το θέμα. Μόνο Δικαστήριο (στην Μασσαχουσέττη) θα επιλύσει το θέμα... Ο κ. Γεωργιάδης από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, η Μυρτώ κι εγώ, ούτε ένα τηλεφώνημα δεν έκανε από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα και τα νομικά θέματα στο θέμα του εράνου... Η επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στην Λάρισα όπου νοσηλεύεται η Μυρτώ, μας έδωσε χαρά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Elena 1:40 18/02/2014

    Να ξαναπούμε οτι ο ανημερωτος και χωρίς συναίσθημα Κ. Γεωργιαδης λογαριάζει σε ξένα χωράφια . Εχει μπερδέψει τις λαμογιες και τη φανερή διαφθορά της Ελλαδος Με το συγκροτημένο κράτος των ΗΠΑ. Επείγον να τον βάλει κάποιος στη θέση του και ίσως να του δώσει και κάποιο μάθημα ανθρωπιάς .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.