Neo

Ο Χατζησωκράτης, ο Βουδούρης, ο Πανούσης και οι καραμπόλες

Μία εκλογική αναμέτρηση με πολλές πολιτικές και εκλογικές καραμπόλες θα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς το μπέρδεμα είναι… μεγάλο.

Ο Χατζησωκράτης, ο Βουδούρης, ο Πανούσης και οι καραμπόλες

Είναι πλέον γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον ανεξάρτητο βουλευτή, Οδυσσέα Βουδούρη. Πρόκειται για βουλευτή Β’ Αθηνών, που εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, μην αντέχοντας τον σφιχτό κυβερνητικό εναγκαλισμό του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από αυτή την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από μία αντίστοιχη του Φώτη Κουβέλη, θα ξεκινήσουν πολλές… καραμπόλες: Αν ο Οδυσσέας Βουδούρης παραιτηθεί για να διεκδικήσει την περιφέρεια ή αν εκλεγεί, τότε ο πρώτος επιλαχών στη Β’ Αθηνών είναι το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Μ’ άλλα λόγια, υπάρχει τουλάχιστον ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που έχει κάθε λόγο να θέλει νίκη ενός υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ…

Οι καραμπόλες, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια θέλει να κατέβει, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ και ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Ο Γιάννης Πανούσης είναι βουλευτής Α’ Αθηνών της ΔΗΜΑΡ, οπότε αν παραιτηθεί ή αν εκλεγεί, τότε ο πρώτος επιλαχών θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς.

Ο Neo πληροφορείται πως αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε ο Φώτης Κουβέλης θα ζητήσει από τον Γιομπαζολιά να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος, επ’ ωφελεία του δεύτερου επιλαχόντος, του στελέχους Θόδωρου Μαργαρίτη.

Πάντως, σύμφωνα με τους ως τώρα συσχετισμούς, είναι κάπως δύσκολο να ενεργοποιηθούν αυτές οι καραμπόλες, αφού ο μεν Βουδούρης βρίσκεται πολύ πίσω στις μετρήσεις από τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ενώ ο Γιάννης Πανούσης είναι δύσκολο να μπει στον δεύτερο γύρο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.