ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για απιστία και κατάχρηση

Σε απολογία 9 άτομα για τα ΕΑΣ

Κλήσεις προς απολογίας σε εννέα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) έστειλε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Χρήστος Παπακώστας.

Σε απολογία 9 άτομα για τα ΕΑΣ

Η ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά από έρευνα που διενήργησε ο επίκουρος εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάκος, περιλαμβάνει το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δίωξη αφορά τους υπευθύνους της εταιρείας, οι οποίοι φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης αποζημιώσεις που έφθαναν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις προβλεπόμενες.

Σύμφωνα με την κατηγορία η ζημία που προκλήθηκε φέρεται να υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, ως μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ, φέρονται να είχαν επιτρέψει να χορηγηθούν αποζημιώσεις που έφθασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 80.000 ευρώ.

Φέρονται επίσης να είχαν συνάψει συμφωνία για ασφαλιστήριο συμβόλαιο με Ασφαλιστική με κόστος για τα ΕΑΣ πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ γι' αυτό, χρήματα που καταβλήθηκαν το 2010 από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.