ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι δημοσιονομικό κενό και πλεόνασμα

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Η νέα συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. Με αυτήν αρχίζει ουσιαστικά ο δεύτερος γύρος των τρεχουσών διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων των δανειστών με υπουργούς, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των επαφών της τρόικας με τους υπουργούς που κατέχουν τα καυτά χαρτοφυλάκια της διαπραγμάτευσης, στο τραπέζι της νέας συνάντησης βρίσκονται το δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2014-2015 και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.

Η τρόικα φέρεται αντίθετη με τη διανομή μεγάλου μέρους του πλεονάσματος πριν από τις ευρωεκλογές και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καταλήξει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία έως τις 8 Μαρτίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Το πρωί της Παρασκευής, το κλιμάκιο της τρόικας είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησαν την επιτάχυνση της υλοποίησης του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.