ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνολικά 24 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση

Στον ανακριτή άλλοι επτά για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός και άλλα τρία άτομα.

Στον ανακριτή άλλοι επτά για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στην εισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήρε προθεσμία χθες για να απολογηθεί σήμερα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα-στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.

Εκτός των τεσσάρων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες και μια γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι - απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. πολι 16:10 23/02/2014

    δεν παρακολουθούσα το θέμα. κάτι που άκουσα από κανάλι σχετικά με πολυκατοικίες και οσμές καυσίμων, άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως σχετίζεται το θέμα και με την μετατροπή του διαμερίσματος το 2010-11 σε θάλαμο οσμής καυσίμου, γεγονός που ήταν τόσο έντονο που με ανάγκασε να εγκαταλείψω δύο μήνες από το σπίτι μου. Η οσμή ήταν καυσίμου. Εχει διαρρεύσει στο διαμέρισμα και υγραέριο καθώς άνοιγα τη πόρτα να φύγω. έχει διαρρεύσει κ βόθρος. όλα μέσω εγκαταστάσεων με υπόνοιες ότι έχει σχέση κ το λεβητοστάσιο. όπου μία φορά άναψε το 2005 κ έκτοτε δεν το άναψαν. Όταν λειτούργησε το καλοριφέρ τότε, έσπασε σίδερο στο τοιχίο του διαμερίσματός μου, από έκρηξη που προήλθε από το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα αυτής, μετακίνηση της πολυκατοικίας σε στυλ σεισμού. Mου είπαν τότε έφταιγε η υψηλή βαθμίδα στο λεβητοστάσιο. μετά από 3 χρόνια όταν εξέφρασε τον προβληματισμό μου ξανά στον διαχειριστή του λεβητοστασίου, μου είπε ότι άλλο έφταιγε κ δεν ήταν αυτό που μου είχαν πει εξ αρχής. Το λεβητοστάσιο τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται ως λειτουργία θέρμανσης «καλοριφέρ». Δεν χρησιμοποιείται ως τίποτα. Σε μπηχτές που έριξε κάποιος που πληρώνω το ρεύμα, κ γνώριζε πράγματα για την πολυκατοικία, μου είπε λόγια που άφηναν υπόνοιες ότι σε λογαριασμούς πληρώνω κ φυσικό αέριο, χωρίς καν να έχει σχέση τέτοιο είδος με την πολυκατοικία. Το λεβητοστάσιο που υπάρχει στην πολυκατοικία είναι χρήσης με πετρέλαιο. Αναφέρω το γεγονός θεωρώντας μήπως έχει σχέση με το θέμα αλλά ίσως και όχι. ευχαριστώ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.