ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για το ...σπάσιμο της Proton

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή Λαυρεντιάδη

Ηττημένος βγήκε από τη δικαστική μάχη που έδωσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ... σπάσιμο της Proton Bank ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν σειρά κακουργηματικών ποινικών διώξεων.

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή Λαυρεντιάδη

Ως αβάσιμους απέρριψε η Ολομέλεια του ΣτΕ τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προκειμένου να αποδείξει πώς ήταν αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» και τέθηκε υπό εκκαθάριση καθώς και η με ίδια ημερομηνία απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».

Ο κατηγορούμενος o οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Κορυδαλλού παραμένει βασικός μέτοχος της Proton και κατέχει από 24.3.2011 το 15,55% , ποσοστό στο οποίο υποχώρησε από το 31,91% , .

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας είναι προβλεπόμενο διοικητικό μέτρο μετά τα όσα έγιναν. Άλλωστε από το Το 2010 η ΤεΕ επέβαλλε στην Proton κυρώσεις λόγω υπερβάσεων κατά 126.635.000 ευρώ των ορίων μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων.

Αυτά δηλαδή ήταν τα δάνεια υψηλού κινδύνου προς συγκεκριμένες εταιρείες. Οι καταγγελίες , κατά τις αρχές, επιβεβαιώθηκαν από δυο ελέγχους του 2011 από τους οποίους εντοπίστηκε ζημιά 445.608.000 ευρώ από μη είσπραξη απαιτήσεων. Έτσι τον Αύγουστο του 2011 διορίστηκε επίτροπος ο οποίος στην έκθεσή του αναφέρει ότι θα είχε αρνητικές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα η θέση της Proton σε εκκαθάριση και για το λόγο αυτό πρότεινε την ανάκληση της άδειας της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.