ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλλονιά

Τσίπρας: Να επουλωθούν άμεσα οι πληγές από τους σεισμούς

Τη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Να επουλωθούν άμεσα οι πληγές από τους σεισμούς

Μετά την ενημέρωση, που είχε στο Αργοστόλι από τους επικεφαλής της περιφέρειας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τους συνεχόμενους σεισμούς.

Τον κ. Τσίπρα ενημέρωσαν στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Χρήστος Άνθης, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι, συντελείται ένα πολύ δύσκολο έργο από τους υπεύθυνους της περιφέρειας και εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστούν περισσότερα για τους πληγέντες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

«Οι πολίτες είναι δικαιολογημένα απελπισμένοι και οργισμένοι. Είναι αναγκασμένοι να ζουν έξω από τα σπίτια τους και αυτό είναι δυσβάστακτο με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θέλω όμως να εξάρω τόσο το θάρρος όσο και την ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ιδίως οι πολίτες του Ληξουρίου που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές από τις δύο σεισμικές δονήσεις και να πω ότι κάποιες στιγμές σαν και αυτή συνειδητοποιούμε πόσο επιπόλαιο και πόσο λάθος ήταν να πάρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποφάσεις που αποδεκάτισαν τον κρατικό μηχανισμό, επειδή αυτό διέταξε η τρόικα και αυτό όριζε το μνημόνιο. Ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματικός, έχω εμπιστοσύνη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα συγχαρητήρια μας στους ανθρώπους, που υπερβάλλοντας τις δυνατότητες και τις δυνάμεις τους, στους μηχανικούς, τους ανθρώπους της Περιφέρειας, του Δήμου κατάφεραν ένα πολύ δύσκολο έργο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις «πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία τα χρόνια», τονίζοντας «αντιλαμβάνεστε ότι οι σεισμόπληκτοι στο Ληξούρι δεν είναι μόνο σεισμόπληκτοι. Είναι και "μνημονιόπληκτοι. Άρα θεωρούμε αυτονόητο οι οικονομικές υποχρεώσεις τους, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, εφορίες και ταμεία, τα χαράτσια που πληρώνουν και σήμερα τα σπίτια τους δεν μπορούν να κατοικηθούν, πρέπει άμεσα να ακυρωθούν και να επισπευσθούν τα εξαγγελθέντα μέτρα παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.