ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία

Βιβλίο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από ομογενή

Μια συγκλονιστική- προσωπική κατάθεση της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Βόρειας Κύπρου αποτελεί ένα νέο βιβλίο που έγραψε στην αγγλική γλώσσα η ομογενής Μαρία Αθανάση Φένερ.

Πρόκειται για το βιβλίου «Γραμμές Εξόδου - Exit Lines» του εκδοτικού Οίκου Xlibris LLC που όπως λέει η συγγραφέας το έγραψε για να συμβάλει και η ίδια στην αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για τη συνεχιζόμενη αδικία που συντελείται στην Κύπρο.

Εξάλλου όπως λέει η ίδια, εκείνο το μοιραίο Ιούλη του '74 έχασε τρια μέλη της οικογένειάς της. Τους γονείς της και τον αδελφό της που είναι αγνοούμενος.

Από τότε αν και πέρασαν 40 χρόνια τη βασανίζει ένα γιατί. «Γιατί δεν έχει γίνει κάτι; Γιατί δεν έχουν μια απάντηση; Πού να βρίσκεται άραγε ο Γιώργος τους; Σκληρό να είσαι πρόσφυγας στην ίδια σου πατρίδα».

Πρόκειται για πτυχές από την ιδιωτική της ζωή, με λεπτομέρειες από το ημερολόγιο που κράτησε τις δύσκολες μέρες που πέρασε η ίδια, η οικογένεια και οι συγχωριανοί της, τους μήνες της εισβολής των Τούρκων στην ιδιαίτερη πατρίδα της Κύπρο.

Η Μαρία, του Αθανάση και της Ελένης, κατάγεται από το Κάρμι, ένα ορεινό χωριό που αριθμούσε τότε 800 ψυχές και βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο, λίγο πιο κάτω από τον 'Αγιο Ιλαρίωνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το βιβλίο της «Exit Lines», είναι στην Αγγλική, γιατί στόχος της, όπως λέει, είναι να δώσει την ευκαιρία στους αγγλόφωνους να γνωρίσουν τα πάθη της Κύπρου, το δράμα που ζουν συγγενείς των αγνοουμένων και για να μάθει τέλος πάντων η ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, πού βρίσκεται γεωγραφικά αυτή η πολύπαθη γη, των ηρώων και των αγίων, που είναι ακόμη μοιρασμένη στα δυο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.