ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για το θάνατο του Βρετανού πολιτικού

Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Τόνι Μπεν υπηρετούσε αξίες και όχι αξιώματα»

Μήνυμα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το θάνατο του Τόνι Μπεν, ιστορικού στελέχους του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας.

Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Τόνι Μπεν υπηρετούσε αξίες και όχι αξιώματα»

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως ο Τόνι Μπεν αγωνιζόταν με σθένος για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μείωση των εξοπλισμών και υπηρετούσε με πάθος αρχές και αξίες, και όχι αξιώματα.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπογραμμίζει, πως ο Βρετανός πολιτικός πίστευε πως η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών όχι από τις ελίτ.

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου:

«Ο Τόνι Μπεν, ιστορικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, υπήρξε ένας πολιτικός, που ανεξάρτητα από το αν συμφωνούσε κανείς με τις απόψεις του, ουδένα άφηνε αδιάφορο.

Γιατί υπηρετούσε με πάθος αρχές και αξίες, όχι αξιώματα. Πίστευε ότι, η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, όχι από τις ελίτ. Θεωρούσε ότι, η λογοδοσία είναι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας.

Αγωνιζόταν με σθένος για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μείωση των εξοπλισμών. Γι' αυτό, οι αγώνες του παραμένουν πάντα επίκαιροι.

Για εμάς τους σοσιαλιστές, η πορεία του αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει, σηματοδοτούν ό,τι σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ: Την ιδεολογική αντιπαράθεση γύρω από τα ουσιαστικά διακυβεύματα της εποχής μας, όχι από την αναμέτρηση των πάσης φύσεως συμφερόντων. Την πεποίθηση ότι, η εμπέδωση κράτους δικαίου, αποτρέπει την επικράτηση του "δικαίου των ισχυρών".

Την πίστη ότι, η "κατάργηση" της πολιτικής εξυπηρετεί τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Την αισιοδοξία ότι μπορούν πολλά να αλλάξουν, ότι η αλλαγή είναι και όραμα και ρεαλισμός.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.