ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου

«Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε άλλα μέτρα»

«Βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως λέει «το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Βενιζέλος δεσμεύεται εκ νέου πως δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο μετά τη συμφωνία με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος αναφέρει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Στο πολιτικό πεδίο και τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στην ψήφο» και επισημαίνει: «Επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Ερωτηθείς πώς θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου. Επίσης δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται "συμβατική πολιτική". Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί παράλληλα σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι «ταυτίζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και άλλες χώρες που δυσπιστούν απέναντι στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» και κάνει λόγο για «λύπη της αντιπολίτευσης μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

ΔΗΜΑΡ: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί βιωσιμότητας του χρέους, αποκαλύπτει την αντίληψη με την οποία θα προσέλθει ο ίδιος και η κυβέρνηση στην όποια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και επαναλαμβάνει ότι παρά τις βεβαιότητες του κ. Βενιζέλου, το χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ότι η αναδιάρθρωση του είναι μονόδρομος για την οικονομία και την κοινωνία.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν ασχολείται λέει με την σταδιοδρομία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Εθάγγελος Βενιζέλος.
    Για ποια σταδιοδρομία του μιλάει:: Η σταδιοδρομία του σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος κυβερνήσεων σε διάφορες θέσεις κυβερνητικές, το μόνο που προσέφερε στη χώρα, είναι αρνητικές ενέργειες με τα συμφέροντα που εξυπηρέτησε. Νομοθέτησε, αν και συνταγματολόγος, αντισυνταγματικά πολλές φορές και με την πολιτική του ζημίωσε το δημόσιο ταμείο, άρα την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου.
    Μια ζωή ψευτιές και κοροϊδία στον πολίτη και τίποτα άλλο.

  2. T. 16:46 23/03/2014

    Μη μας το λες, το έχουμε ξανακούσει. «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.