ΕΛΛΑΔΑ

Επικρίσεις και από Γ. Ιωαννίδη

Δριμεία επίθεση της «Ανοιχτής Πόλης» σε Μπουτάρη και Καλαφάτη

Στο στόχαστρο για τα προβλήματα στο έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης έβαλε τους Γιάννη Μπουτάρη, Σταύρο Καλαφάτη  η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμεία επίθεση της «Ανοιχτής Πόλης» σε Μπουτάρη και Καλαφάτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μπουτάρης και Καλαφάτης μετρούν ψήφους με …το Μετρό, που μετρά χρόνια, χρήμα και πληγές στην πόλη. Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εδώ και δεκαετίες το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ευρύτερη περιοχή: με «ζωή» τουλάχιστον 25ετή, με συνεχείς διακοπές από την ανάδοχη κοινοπραξία που οδηγούν σε νέα χατίρια οικονομικής φύσης, με την καταστροφή εν κρυπτώ της ιστορικής μνήμης και την εξόντωση των επιχειρηματιών που είχαν την ατυχία να γειτνιάζουν με τα εργοτάξια, το έργο αντί για ευλογία κατάντησε κατάρα.
Στο ίδιο πλαίσιο ανακολουθίας με την κυβέρνηση και την ανάδοχη εταιρεία αυτοτοποθετείται κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, που ανακάλυψε αίφνης, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τις καθυστερήσεις και λοιπές αμαρτίες του έργου κατασκευής μετρό».

Επιπλέον η «Ανοιχτή πόλη» τονίζει « η τελευταία προθεσμία για τη λειτουργία του μετρό που είχε δώσει το κόμμα του κ. Μπουτάρη, το ΠΑΣΟΚ, ήταν το 2008! Τώρα μιλούν για το 2020 και αν… Η «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» απαιτεί από την κυβέρνηση και τα παρακολουθήματά της, τις ηγεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, να δημοσιοποιήσουν τις επαφές τους με την κατασκευάστρια κοινοπραξία και τις συμφωνίες μαζί της και να δηλώσουν στον λαό της Θεσσαλονίκης για πότε τοποθετούν την παράδοση του έργου και με ποιο τελικό κόστος. Έστω και λίγο καιρό πριν από την αποκαθήλωσή τους, ας δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους».

 

Επικρίσεις και από Γιάννη Ιωαννίδη προς Μπουτάρη και Τζιτζικώστα

Επικριτικός απέναντι στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης, σχετικά με την εμπλοκή στις εργασίες κατασκευής του Μετρό.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει: «O εργολάβος στην αίτηση του επικαλείται τις προσφυγές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχουμε δηλαδή τον κ. Μπουτάρη να δίνει με την στάση του αφορμές όχι μόνο για να προκαλούνται καθυστερήσεις στο έργο αλλά και για να στοιχειοθετούνται προσφυγές ιδιοτέλειας. Και ενώ έχουμε αυτά τα στοιχεία, ο Απόστολος κάνει μία δήλωση που τα αγνοεί για να επιτεθεί μόνο στους κυβερνητικούς. Αντί να πει τα πράγματα με το όνομά τους, κλείνει το μάτι στον Μπουτάρη προσδοκώντας ψήφους από αυτόν. Αυτό για μένα είναι παλαιοκομματικό και απαράδεκτο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.