ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ

Ευ. Βενιζέλος: H Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα

Μήνυμα προς το εσωτερικό αλλά και προς το εξωτερικό επεδίωξε να στείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική φάση για την έξοδο από την κρίση, και δεν χρειάζεται, ούτε μπορεί να λάβει νέα μέτρα λιτότητας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της κοινής ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη  (με την ο ποία προκύπτουν «κρυφές» συμφωνίες και δεσμεύσεις) , κατά την εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής που συμμετέχουν, κυβερνήσεις, εργοδότες και εργαζόμενοι από όλη την Ευρώπη, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι στο σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί στροφή, «γιατί έχει γίνει, πλέον, οριστικά αποδεκτό από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας».

Το θέμα της εκδήλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο είναι «Από τη λιτότητα στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη: αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είπε ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα για τον ελληνικό λαό και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» και σημείωσε ότι «χάρη στο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να αρχίσουμε σταδιακά την αποκατάσταση αδικιών και να ενισχύσουμε τα μέτρα προστασίας, κοινωνικής συνοχής, βοηθώντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οικογένειες χωρίς εισόδημα, με πολλά παιδιά, ανασφάλιστους υπερήλικες, μακροχρόνια ανέργους χωρίς στήριξη από το κράτος, αστέγους, να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα απόλυτης φτώχειας». Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο, ισχυρό και «έχει τώρα την υποχρέωση να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την πραγματική οικονομία». Ακόμη, υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να στραφεί η προσοχή στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως, σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την απελευθέρωση της αγοράς, ώστε να λειτουργούν συνθήκες πλήρους ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τώρα, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία με την τρόικα, η χώρα βρίσκεται στην τελική φάση του προγράμματος «που μας οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, στην επιστροφή στην κανονικότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, που είναι θεσμικά ισότιμη».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.