ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για την Άλκη Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής

Η «πρύτανης» της παιδικής λογοτεχνίας μιλά στο κοινό της

Εκδήλωση για το πλούσιο έργο της Άλκης Ζέη πραγματοποιείται τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του Κύκλου «Οι λογοτέχνες μιλούν στο κοινό τους» του Megaron Plus και του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Η Άλκη Ζέη, η «πρύτανης» της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και η πεζογράφος σημαντικών έργων για ενήλικες, παραμένει ενεργή έως σήμερα και είναι ένας άνθρωπος που συνομιλεί τακτικά με τους αναγνώστες της.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει την ποικιλία του έργου της και την επίδρασή του, τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στη λογοτεχνία των ενηλίκων.

Ταυτόχρονα, επιχειρεί να προβάλει την προσωπικότητα της συγγραφέως, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος, καθώς καθιέρωσε ένα νέο στυλ στο νεανικό μυθιστόρημα, τόσο από την άποψη του ζωντανού, αυτοβιογραφικού ύφους, όσο και της εισαγωγής του πολιτικού, κοινωνικού και ιστορικού στοιχείου στο είδος.

Παρούσα σε αυτήν τη λογοτεχνική βραδιά, η Άλκη Ζέη θα συνομιλήσει με την κριτικό παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο, ενώ παρέμβαση θα κάνει και ο παιδικός της φίλος, ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, Τίτος Πατρίκιος.

Αποσπάσματα από τα βιβλία της θα διαβάσουν η ηθοποιός, συγγραφέας και μεταφράστρια θεατρικών έργων, Ξένια Καλογεροπούλου και η ηθοποιός Σοφία Κόκκαλη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει στις 17:30.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.