ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για την υπόθεση της γκρίζας διαφήμισης στην «ΕΡΤ World»

Καταδικάστηκαν Νίκος Κούρτης και Ειρήνη Νικολοπούλου

Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό ο πρώην διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκος Κούρτης για παράβαση καθήκοντος και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου για ηθική αυτουργία σε αυτή για την υπόθεση της γκρίζας διαφήμισης στην «ΕΡΤ World».

Καταδικάστηκαν Νίκος Κούρτης και Ειρήνη Νικολοπούλου

Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αλλά το δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη μα αποτέλεσμα να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν και πάλι καταδικαστεί επίσης σε 12 μήνες φυλάκισης.

Η υπόθεση αφορά σε γκρίζα διαφήμιση, κατά τη διάρκεια εκπομπών μεικτής παραγωγής της ERT World (2006-2009). Σύμφωνα με την κατηγορία, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με συνέπεια, τη μη επιβολή κυρώσεων για την παράβαση όρου της σύμβασης με την εταιρεία παραγωγής που απαγόρευε την έμμεση διαφήμιση. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε σχετικό πόρισμα που είχε συνταχθεί, ήταν να υφίσταται θέμα απώλειας των εσόδων που θα εισέπραττε η ΕΡΤ εάν η διαφήμιση γινόταν νομίμως.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.