ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές»

Κουβέλης: «Η κοινωνία χρειάζεται έναν τρίτο, προοδευτικό πόλο»

«Ζητώ αλλαγή πολιτικής. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Χρειάζονται, προσθέτει, «πολιτικές με τόλμη και υπευθυνότητα που θα δώσουν ανάσες στην κοινωνία και θα ξαναβάλουν μπρος τη μηχανή της οικονομίας». Ωστόσο, υπογραμμίζει, «εάν επιβληθούν νέα επαχθή μέτρα, οι κάλπες είναι μονόδρομος».

Κουβέλης: «Η κοινωνία χρειάζεται έναν τρίτο, προοδευτικό πόλο»

Για το ενδεχόμενο μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως το κόμμα του «δεν επενδύει στην πολιτική των αδιεξόδων» και προσθέτει ότι «εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μία κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης».

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», πως «στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτοτελώς. Συνδυάζεται -και πρέπει να συνδυαστεί- με την αλλαγή πολιτικής». Διαφορετικά, εκτιμά, «δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος για την εκλογή αριθμός των 180 ψήφων».

Για το αν το ενδιαφέρει προσωπικά η Προεδρία και μία σχετική πρόταση, δηλώνει ότι είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και δίνει «τη μάχη από τις γραμμές του κόμματός» του, επισημαίνοντας πως «οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την Προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά».

Υπενθυμίζοντας τη διαφωνία του στην εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» -με αφορμή και το ναυάγιο της μεταξύ των δύο εκλογικής συνεργασίας- ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «η κοινωνία και η χώρα χρειάζονται έναν τρίτο, προοδευτικό πόλο, με σαφή μέτωπο τόσο προς τις συντηρητικές πολιτικές όσο και προς τον αριστερό λαϊκισμό».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η κεντροαριστερά των καιρών μας δεν μπορεί παρά να έχει προοδευτικό πρόσημο και ρητό πολιτικό στίγμα».

Ο Φ. Κουβέλης δηλώνει ακόμα ότι «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.