ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπε για τις μετεγγραφές

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ύστατη προσπάθεια για να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί

«Δεν καταργήσαμε καμία ειδικότητα στα δημόσια ΙΕΚ, αντίθετα, τις αυξήσαμε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

 

Παράλληλα, έκανε λόγο για ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε ότι για τους 1.600, από τους συνολικά 1.850 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν βγει προσκλήσεις και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι κινδυνεύουν να απολυθούν από τη Δευτέρα, καθώς λήγει αύριο η περίοδος της διαθεσιμότητας. «Κάνουμε μια υστάτη προσπάθεια», ανέφερε.

Ο υπουργός Παιδείας όμως αναφέρθηκε και στο θέμα των μετεγγραφών λέγοντας ότι για να γίνουν, υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. «Όποια ένσταση γίνεται, μελετάται και αν πρέπει να επιλυθεί, διορθώνεται. Θα γίνει όμως βάσει των κριτηρίων που έχει θέσει ο νόμος αυστηρά», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και τόνισε ότι θα έχουν τη δυνατότητα αυτόματης μετεγγραφής στην πλησιέστερη από τον τόπο τους διαμονή σε αντίστοιχη σχολή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.