ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΑΠΟΝΤΕ

Δεν ξέρω αν ο Βενιζέλος γνωρίζει τον Κωνσταντίνο Δαπόντε, αλλά καλόν θα ήτο να συμβουλευτεί τη ζωή και το έργο του σημαντικού αυτού Έλληνα χρονογράφου και στιχουργού του 18ου αιώνα. Νομίζω θα τον βοηθήσει αρκετά. Αν όχι η ανάγνωση της Σωσάννας ή της Ιστορίας του Πτωχολέοντος, σίγουρα του Κήπου των Χαρίτων. Εκεί θα βρει και το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην...».

Μόνον με τον στίχο του Δαπόντε μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα όσα φέρεται να είπε χθες σε δημοσιογράφους, ότι δηλαδή κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα επειδή δεν πήγε ο Παπανδρέου στο ...μάζεμα της ελιάς, συγγνώμη στη Συνδιάσκεψη, που είχε οργανώσει ο ίδιος μαζί με τον Μπίστη, τον Μόσιαλο και τον Λοβέρδο. Ναι, ναι, αυτό είπε ο άνθρωπος.

Επειδή ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πήγε σε ένα (κατά κοινή ομολογία) αποτυχημένο event που διοργάνωσε ο διάδοχός του στο κόμμα, κινδυνεύει η κυβέρνηση!!! Ήμαρτον.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά έχει ανεβάσει υψηλό πυρετό, επειδή έχει προσβληθεί από τη γρίπη των ημερών, και δεν ξέρει τι λέει.

Μα, μέχρι τώρα δεν μας έλεγε ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα και ότι εγγυητής της είναι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ; Τι άλλαξε;

Εκτός κι αν ο Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν ελέγχει αυτός το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ο Παπανδρέου, οπότε ναι, στην περίπτωση αυτή εγγυητής της κυβερνητικής και κατ’ επέκτασιν της πολιτικής σταθερότητας είναι ο Παπανδρέου.

Αν εννοεί αυτό, τότε να μας το πει, να το πει και στον Σαμαρά ώστε να ξέρει και ο πρωθυπουργός με ποιον πρέπει να διαβουλεύεται εφεξής για τις κυβερνητικές και κρατικές υποθέσεις.

Επειδή όμως δεν θεωρώ ότι αίφνης ο Βενιζέλος έπαθε κάποια κρίση αυτογνωσίας, τείνω να πιστέψω ότι έκανε πάλι ένα από τα γνωστά φραστικά, και μειωτικά για τον ίδιον, ολισθήματά του όταν βρίσκεται στριμωγμένος.

Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα: ο Βενιζέλος είναι στριμωγμένος και μάλιστα άσχημα. Γνωρίζει ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξαερωθεί και την επομένη θα του ζητήσουν, σχεδόν όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ευθύνες. Και ειδικά το δεύτερο, παρότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί, του προκαλεί κρίσεις πανικού όταν σκέφτεται ότι μπορεί να του επιβληθεί.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι ο Παπανδρέου, αλλά ο Βενιζέλος. Ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση, αυτό το γνωρίζει και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Αν ήθελε θα το είχε κάνει αφού επηρεάζει περισσότερους βουλευτές από τους τέσσερις που εξασφαλίζουν τη δεδηλωμένη.

Ούτε τον Βενιζέλο πρόκειται να ανατρέψει, επειδή στην πολιτική του κουλτούρα, σε αντίθεση με τον Βενιζέλο, υπάρχει, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν και συζητούν μαζί του, μια βασική αρχή: οι ηγεσίες για να αλλάξουν πρέπει να αποδοκιμαστούν πρώτα από τον λαό.

Αν και πυκνώνουν οι φωνές στο ΠΑΣΟΚ για να κινηθεί, εν τούτοις θα περιμένει τη λαϊκή ετυμηγορία για να καθορίσει τη στάση του. Και σε κάθε περίπτωση αυτή θα’ ναι συνάρτηση πρωτίστως των συμφερόντων της χώρας και της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και όχι προσωπικών σχεδιασμών.

Το πρόβλημα είναι ότι επί των ημερών του Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και στις 26 Μαΐου, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις για το ποσοστό που θα λάβει, θα εγερθεί θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβερνήσεως και σίγουρα ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτό είναι το θέμα και ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και να τις φορτώσει αλλού. Λέγοντας αυτά για τον Παπανδρέου θέλει να οικοδομήσει ένα άλλοθι για το Μάιο. Μόνον -επειδή είναι συνήγορος και όχι πολιτικός- το κάνει με τρόπο που δεν τον ενδιαφέρει αν με τα λεγόμενά του πλήττεται πρωτίστως η κυβερνητική σταθερότητα.

Γιατί αντικειμενικά αυτό συμβαίνει. Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες, με τις δηλώσεις του, στους δανειστές της χώρας, στα κέντρα των Βρυξελλών, στις αγορές: στην Ελλάδα, κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα. Και δεν το λένε οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές, το λέει ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και επικεφαλής του ενός εκ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τόση ανευθυνότητα και τέτοια ευήθεια.

Αν ήταν υπεύθυνος πολιτικός και δεν κυριαρχείτο από εγωπάθεια δεν θα προεξοφλούσε την ήττα, δεν θα προσπαθούσε να μεταθέσει τις ευθύνες και κυρίως δεν θα έμπλεκε την κυβέρνηση με τα προσωπικά του αδιέξοδα.

Και να πεις πως δεν έχει, έστω πολιτικάντικα, επιχειρήματα να προβάλλει ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ πάει τόσο άσχημα, όσο φοβάται, στις ευρωεκλογές. Έχει τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν επανεκλεγούν οι περιφερειάρχες στην Κρήτη, στη Θράκη, στο Νότιο Αιγαίο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Αττική, ο Καμίνης στην Αθήνα, ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη και σειρά άλλων δημάρχων σε μεγάλες πόλεις θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, ακόμη κι αν δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια, για να αντισταθμίσει την ήττα στις ευρωεκλογές. Μέχρι και να πανηγυρίσει θα μπορούσε.

Εκτός κι αν έχει στοιχεία, που εμείς δεν γνωρίζουμε, και τα οποία δείχνουν ότι η ήττα που θα υποστεί θα αντιστοιχεί σε Ματζικέρτ. Όμως, ακόμη και τέτοια στοιχεία να έχει, δεν τα ομολογείς λέγοντας ανοησίες για τον Παπανδρέου ούτε σπέρνεις την ηττοπάθεια, επειδή έτσι υπονομεύεις και τους συνδυασμούς που έχουν ελπίδες να πάνε καλά. Όταν ρίχνεις λευκή πετσέτα και μάλιστα ανακαλύπτεις εχθρούς για να τους φορτώσεις την ήττα είσαι άξιος της (κακιάς σου) μοίρας.

Εκτός κι αν το κάνει από κουτοπονηριά, για να φοβίσει το εκλογικό σώμα. Ότι δηλαδή, αν δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση. Οποία πρωτοτυπία! Και τι φοβερή εκλογική στρατηγική! Ακόμη και ο μικρός μου γιος θα σκεφτόταν κάτι καλύτερο.

Θα’ λεγα  λοιπόν να μην πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του Βενιζέλου. Το πρόβλημά του είναι γνωστό και προφανώς παροξύνθηκε με την ξήρανση της «Ελιάς», αλλά και από το γεγονός ότι 12 βουλευτές (οι περισσότεροι, και ανεξάρτητα από δικαιολογίες, εσκεμμένα) του γύρισαν χθες την πλάτη και δεν πήγαν στη σύσκεψη που τους κάλεσε.

Αυτό όντως είναι σημαντικό πρόβλημα για τον ίδιον και κατ’ επέκτασιν για την κυβέρνηση εφόσον δείχνουν να μην τον υπολογίζουν. Αυτούς όμως δεν τους προέτρεψε ο Παπανδρέου να μην πάνε. Μόνοι τους αποφάσισαν. Οι διαφωνίες με τον Βενιζέλο και το ένστικτο αυτοσυντήρησης ήταν το κίνητρό τους.

Διαγενομένου του χρόνου και των εξελίξεων ολοένα και περισσότεροι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αποκτούν τα ίδια κίνητρα. Και τότε ναι, ο Βενιζέλος δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα. Θα μπορούν όμως ενδεχομένως άλλοι. Ίσως ο Παπανδρέου, και όχι μόνον. Όλοι όσοι μπορούν αποτελεσματικά και με φερεγγυότητα να ανασυγκροτήσουν την Κεντροαριστερά με όρους ισχύος και εξουσίας.

Στην περίπτωση αυτή ο Βενιζέλος θα πρέπει να διαβάσει πιο προσεκτικά τη ζωή του Δαπόντε. Και ειδικά μετά το 1753 όταν άλλαξε το όνομά του από Κωνσταντίνος σε Καισάριος, εγκατέλειψε τα εγκόσμια προς χάριν του μοναστικού βίου και συνέγραφε στίχους όπως αυτός που περιέχεται στο «Εγκώμιον ερημιάς και μοναχικής διαγωγής»

Και πότ’ ελιές εφύτευα, πότ’ αχλαδιές δε πάλιν

πότε μηλιές, αμυγδαλιές, με δόξαν μου μεγάλην,

πότε δε και λαχανικά, πρασάκια και σκορδάκια...

Εξάλλου με «Ελιά» και «Ποτάμι» δεν φτιάχνεις Κεντροαριστερά, αλλά αγροτουρισμό.

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Το «Βυζάντιο»είναι εδώ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!
  ΥΓ.Έχω την υποψία, ότι η Αλ Σάλεχ πέρασε από ΄δω κι άφησε ένα σχόλιο.

 2. U.Κ 10:15 11/03/2014

  Πού χαθήκατε όλοι; Σάς τρομάζει τό καινούργιο νεο Σύστημα του. Φελέκη ; Ο άνθρωπος καθυστερεί βέβαια αλλά είναι επειδή μπήκε στά χρόνια.

 3. ypatia 8:36 11/03/2014

  Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του για μια ακόμη φορά…. Για όλα φταίει ο Βενιζέλος, ο χοντρός, άσχημος και εγωιστής εξουσιομανής Βενιζέλος. Ρίξτα όλα πάνω και είναι σιγουράντζα. Όλοι βάλλουν εναντίον του, άρα εξασφαλίζεται η επισκεψιμότητα… Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό κύριε Φελέκη ότι μπορεί να έχει στοχοποιηθεί σε αυτό το βαθμό ο Βενιζέλος λόγω το ότι δεν έχει πραγματικά κανέναν προστάτη?? Επειδή κοιτάει μόνο το στρατηγικό στόχο που είναι η επαναφορά της χώρας σε μια σχετική ισορροπία και ηρεμία? Και δεν τρέχει να κωλογλύφει τα πουλημένα media για να τον προβάλλουν???? Και μήπως επιπλέον προκαλεί ο άνθρωπος αυτός τα κόμπλεξ του καθένα να βγαίνουν στην επιφάνεια, γιατί δεν ασχολείται επικοινωνιακά με τις καθημερινές ανωμαλίες του καθένα; Για σκεφτείτε το λιγάκι…..

  • • Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα του Βενιζέλου , είναι το γεγονός ότι μετά την παραίτηση του Λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου (στην οποία τον εξώθησε η Πέμπτη Φάλαγγα που δρούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση του ίδιου του … Βενιζέλου) και την ανάληψη της Ηγεσίας από τον ίδιο, δεν άρθρωσε ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ εντός και εκτός Βουλής , για να υπερασπιστεί τον Τιτάνιο αγώνα που έδωσε η Κυβέρνηση Παπανδρέου για να γλυτώσει τη χώρα από την Χρεοκοπία. (Δηλ. να υποστηρίξει την κυβέρνηση του κόμματος στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκε … ο ίδιος) Αντίθετα , ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ούτε στον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ Σαμαρά, ούτε στους Τσιπρο-Καμένο-Χρυσαυγίτες και στον υπόλοιπο συρφετό , οι οποίοι κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου (χωρίς τον ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ από πλευράς Βενιζέλου), με αποτέλεσμα να πειστεί μία μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι για όλα φταίει … το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή!!! Γιατί τήρησε αυτή τη στάση ? Προφανώς νόμιζε (βλακωδέστατα) ότι έτσι , ο ΓΑΠ θα απαξιωθεί , ο κόσμος θα τον μισήσει και τελικά θα μείνει ο ίδιος …κυρίαρχος . Δεν άντεχε να βλέπει την ΑΓΑΠΗ της Πλειοψηφίας του Δημοκρατικού Λαού προς τον Γιώργο και νόμιζε ότι έτσι θα «απαλλαγεί» από αυτόν. Όμως, με την Εγκληματική Τακτική του, αντί να καταφέρει να απαξιώσει τον Γιώργο , ρεζιλεύτηκε ο ίδιος , έριξε το ΠΑΣΟΚ στο Ναδίρ, συνέβαλε στην απενοχοποίηση της ΝΔ, της παράταξης που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, δεν κατήγγειλε ούτε μία φορά τον Σαμαρά ο οποίος μετά την κωλοτούμπα του ήταν ο βασικός αίτιος για την (ουσιαστικά) πολύμηνη Ακυβερνησία η οποία στοίχισε στο λαό πολύ ΑΚΡΙΒΑ και τελικά η τακτική του Βενιζέλου ΣΥΝΕΒΑΛΕ στη ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΝΔ και την ανάδειξη του Τυχοδιώκτη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού!!! Ακόμη και σήμερα, όταν ο Σαμαράς «κοκορεύεται» για επιτεύγματα που ανήκουν στην Κυβέρνηση Παπανδρέου (όπως η ΜΕΙΩΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ) ο Βενιζέλος ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να αποκαταστήσει ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Υ.Γ. Μη τολμήσει ο Βενιζέλος να ισχυριστεί ότι δεν … ήξερε τίποτα για τη συνωμοσία εναντίον του Παπανδρέου, γιατί τα πράγματα είναι ολοφάνερα : Πολλοί από τους συνωμότες ήτανε και είναι στενοί συνεργάτες του. !!!!

   • Uncle.K 13:30 11/03/2014

    (με αποτέλεσμα να πειστεί μία μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι για όλα φταίει … το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή!)
    ‘ΑΛΛΟΣ ΕΣΥ! Γιά όλα φταίνε πάντα οι Άλλοι, αλλά όπωσδήποτε Οχι Εμείς. καί άσ ειναι γνωστό οτι οί μόνοι πού κυβέρνησαν μετά τήν μεταπολίτευση ηταν ή Νέα Δημοκρατία καί τό ΠΑΣΟΚ καί τρώγαν τά σκατά από μισά. άντε νά πούμε οτι πέρναν σάν πεινασμένα σκυλιά, οτι άφηναν νά πέφτει από τό τραπέζι οί Κυβερνώντες. Καί από τήν άλλη ΠΟΥ νά αρθρώσει έστω καί μιά λέξη; ………… στήν Υποβρήχια Προανακρητική;…….πού μέ Αχ καί Βάχ βγήκε στήν επιφάνεια ………πού άν δέν τόν ειχε ανάγκη ο Σαμαράς Θά έμενε στόν Πάτο;

    • ΠΡΟΣ : Όσους ΧΑΦΤΟΥΝΕ την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ και των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ και έχουν καταντήσει ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, χωρίς να είναι ικανοί να παραθέσουν κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, αλλά αναμασάνε τις ΓΕΛΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ : Γιατί ακριβώς κατηγορείται ο Παπανδρέου παλληκάρια μου ? Μήπως επειδή το 2010 δεν άφησε την χώρα να κάνει στάση πληρωμών και έτσι δεν ζήσαμε την ΜΑΥΡΗ ΦΤΩΧΙΑ που έζησε η χώρα την δεκαετία του 50 ? Για ρωτήστε τους γονείς σας ή τους παππούδες σας που την έζησαν και αυτοί θα σας εξηγήσουν !!! Κατηγορείτε τον ΓΑΠ που έδρασε σαν ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ αντί να κατηγορείτε τον Καραμανλή που ήταν ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ της οικονομίας γιατί την περίοδο 2004 – 2009 : Διπλασίασε τις ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (από 30 Δις σε 59 Δις), αύξησε το Χρέος κατά 68,5% (από 178 Δις σε 300 Δις ή 129,7% του ΑΕΠ), το ΈΛΛΕΙΜΑ από 3,2% το 2003 σε 15,6% το 2009 (36 Δις εκ των οποίων τα 24,5 Δις ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ), το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ από 8,5 Δις το 2003, το ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ στα 25 8 Δις το 2009 και έριξε την Αξιοπιστία της χώρας στο ΝΑΔΙΡ, επειδή έδινε συνεχώς ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στους εταίρους μας (Greek Statistics), αποκρύπτοντας συστηματικά τον οικονομικό ΚΑΤΗΦΟΡΟ της χώρας. Προς όλους τους ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΥΣ : α)Το θηριώδες ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΑ του Καραμανλή είναι που προσπαθεί η χώρα να ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ( με αιματηρές θυσίες όλων μας) και να φτάσει σε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Ένα μεγάλο μέρος αυτών που πληρώνετε ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ, οφείλεται στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή!!! (Εγώ διαφωνώ με την πολιτική που ακολουθείται από τους Σαμαρο-Βενιζέλους, δηλ. την μείωση του Ελλείμματος μέσω ΚΥΡΙΩΣ της μείωσης των Δαπανών με αιχμή το ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ Μισθών και Συντάξεων και όχι της αύξησης των Εσόδων, μέσω της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ και όχι της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ όπως γίνεται τώρα, πάταξης της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ). β)Τα οικτρά Οικονομικά Στοιχεία και η έλλειψη ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ που μας «προικοδότησε» η κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν οι αιτίες που το 2010 αποκλειστήκαμε από τις αγορές (αφού το ύψος των επιτοκίων έγινε απαγορευτικό) και η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε να επιλέξει : ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ . Δηλαδή το ΦΑΣΜΑ της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ έφερε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !!! Καταλάβατε παλληκαράκια, ότι οι βρισιές σας πάνε σε ΛΑΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ? Αν δεν το καταλάβατε θα αποδειχτεί για μια ακόμη φορά, ότι Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ANIKHTH !!! Υ.Γ. Προκαλώ όσους έχουν αντιρήσεις, να απαντήσουν ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΟΧΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ και ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ. Διαφορετικά, ας απαντήσουν ΕΠΩΝΥΜΑ, για να ξέρουμε τουλάχιστον ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ.

     • Uncle.K 16:43 11/03/2014

      Πέστα τουσ τούς πούστηδες νά τό χωρέσει τό μυαλό τους. Αλλά εκείνο τό Χοντροκέφαλοι είναι όλο γλύκα., μούρλια πράμα.

  • Uncle.K 12:25 11/03/2014

   Ας θεωρήσουμε ότι δέν φταίει. Ένα έιναι πάντως γεγονώς, γιά τούς λόγους πού ανάφερες στήν εισαγωγή σου, καί επειδή πιθανόν «αδίκως» λόγω τού ότι έχει ποιό πολύ λίπος καί ζουμί από τούς άλλους καί μπήκε στό «στόχαστρο» τών ΜΜΕ δέν έιναι από καιρο ποπολέρ, καί ζημιώνει περισσότερο παρά νά βοηθά, Στό εξωτερικό μέχρι τώρα θά είχε φύγει 10 φορές . Κάνεις σάν νά
   Έιναι τό τέλος τής Ελλάδας άν φύγει ό «αναντικατάστατος» κύριος Βενιζέλος.
   Έ! Ας μείνει εκεί στήν ερημική παραλία σέ λίγο θά του φύγουν καί οί υπόλοιποι τρείς τέσσερις Καί θά μείνει νά «ηλιάζεται» μόνος του. Αυτό έιναι μιά πραγματικότητα μέ τήν οποίαν δέν πάς καθόλου στίς εκλογές εκτός και άν λέγεσαι Βενιζέλος.

 4. Uncle . K 13:10 10/03/2014

  Κουλτούρα εκεί Κουλτούρα εδώ, άν ό Παπανδρέου ενδιαφέρεται γιά τήν παράταξη οπως γράφεις καί άν ελέγχει πραγματικά τόσους βουλευτές ώστε νά χάσει τήν δεδηλωμένη η Κυβέρνηση (πού πιθανόν καί νά ελέγχει) καί ´Αν δέν συμφωνούσε μέ τήν Πολιτική τού Βενιζέλου (πού όπως φαίνεται δέν συμφωνεί) γιατί συνεχίζει 2 χρόνια μετά νά αφήνει ένα οδοστρωτήρα νά ισοπεδώνει ανενόχλητα τουλάχιστο τήν παράταξη άν Όχι καί τήν χώρα; Τί παράταξη θέλει νά βρει γιά ένα πολιτικό κάμμπάκ; Μέ ποιά λογική; Άν δέν κινηθεί από πού θά τούρθει η λαϊκή ετυμηγορία; Μέ τά άρθρα σου μόνο;
  Από τήν άλλη ειναι καί τό δενδρίλιο πού πάει νά ξεράνει πριν τό φυτέψουν άν είναι όπως τά λές, (λιγα φρέσκα φύλλα έχει ομως ακόμα), πού λέμε τήν μιά ότι τό φύτεψε ο Σιμήτης (άλλο νούμερο αυτός) τήν άλλη ό Βενιζέλος παίζει τόν ρόλο τής προξενίτρας τήν άλλη τόν παρουσιάζεις νά αντιτίθεται , την επομένη προσπαθεί νά τό ποτίσει καί σάν άναι ό οικοδεσπότης στόν κήπο πού είναι φυτεμένο καί προσκαλεί. Ποιό από όλα τώρα; Μήπως λίγο απ’ όλα; Πάρτε επί τέλους απόφαση γιατί μπερδεύετε τόν κόσμο.
  Δικαολογημένα λοιπόν άρχισε ό φόβος μήπως τούς πάρει όλους τό «ποτάμι».

  • Επειδή ήμουν απασχολημένος, απαντώ με καθυστέρηση : Αγαπητέ μου, η χώρα βρίσκεται σε ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Από την μία μεριά υπάρχει ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και από την άλλη μία ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Δηλαδή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ο Παπανδρέου, παραιτήθηκε για να σχηματιστεί μία Κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, με την συμμετοχή περισσότερων κομμάτων και με ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (κυβέρνηση Παπαδήμου) η οποία, έχοντας την στήριξη μεγάλου μέρους της Ελληνικής Κοινωνίας, θα μπορούσε να «περάσει» ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ τα αναγκαία μέτρα και τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΡΗΘΜΗΣΕΙΣ. Βέβαια, τα πράγματα εξελίχθηκαν ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!! Όχι βέβαια με ευθύνη του Παπαδήμου, αλλά του Σαμαρά, ο οποίος ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ και σεληνιασμένος από την ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ, δεν επέτρεψε στην Κυβέρνηση να παράξει ΕΡΓΟ προβάλλοντας συνεχώς το επιχείρημα ότι αυτή είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ!!! Έτσι χάθηκε Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, υπήρξε (με ευθύνη Σαμαρά) πολύμηνη ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, δύο αλλεπάλληλες Εκλογικές Αναμετρήσεις και όλα αυτά τα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός με ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ (πετσόκομμα Μισθών και Συντάξεων, δυσβάστακτοι Φόροι κλπ.) Και τελικά φτάσαμε στο σημερινό ΑΔΙΕΞΟΔΟ !!! Και ζητάς φίλε μου από τον Παπανδρέου, να ανατρέψει την Κυβέρνηση (εάν διαφωνεί), την στιγμή που το πολιτικό σκηνικό είναι ΤΟΣΟ ΡΕΥΣΤΟ και υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ. Είναι πολύ εύκολο φίλε μου να κάνουμε «Παλληκαριές» ή «Τζάμπα Μαγκιές» καθισμένοι στο σαλόνι μας ή μπροστά στον υπολογιστή μας. Όταν όμως από την απόφασή μας εξαρτάται το μέλλον ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ, τότε οι «παλληκαριές» και οι «Τζάμπα Μαγκιές» ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!!! Πιστεύω όμως ότι μετά τις Ευρωεκλογές, το Πολιτικό Τοπίο θα είναι ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Και τότε ΟΨΟΜΕΘΑ … ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ !!!

 5. θ.τ. 9:53 10/03/2014

  Πολύ φιλολό, αλλά αρκετά καλό

  Θ.Τ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.