ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Με τις «ευλογίες» Κάμερον ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενέκρινε τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στη Βρετανία. «Ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς τους» αναφέρεται στη δήλωσή του.

«Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες », δήλωσε ο Κάμερον σε ανακοίνωσή του. «Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από το νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Με απλά λόγια, στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είστε στρέιτ ή γκέι, το κράτος θα αναγνωρίσει τη σχέση σας ισότιμα», ανέφερε ο Κάμερον απευθυνόμενος στα ζευγάρια στο Λονδίνο και στο Μπράιτον στη νότια ακτή της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν γαμήλιες τελετές αμέσως μετά τα μεσάνυχτα σε έναν αγώνα δρόμου των ζευγαριών να είναι τα πρώτα που θα παντρευτούν.

Η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Κάμερον, νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ο νόμος δεν είχε τεθεί σε ισχύ και η 29η Μαρτίου είναι η ημερομηνία ορόσημο για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων που έχουν περάσει χρόνια μαχόμενοι να τερματίσουν μια διάκριση όπου πολλά ζευγάρια γκέι λένε ότι τους έκανε να νιώθουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.