ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε Κάμερον και Μέρκελ

Να ακυρωθεί η σύνοδος της G8 στο Σότσι της Ρωσίας

Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη πρέπει να ακυρώσει τη σύνοδο της G8 στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σήμερα στη Χάγη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον πριν από τη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Οι προετοιμασίες για την σύνοδο του Ιουνίου έχουν ήδη ανασταλεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Τι λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεν αναμένει πλέον ότι θα διεξαχθεί μια Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου τον Ιούνιο στο Σότσι, το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία.

Το πολιτικό περιβάλλον δεν είναι ορθό για μια τέτοια συνάντηση επί του παρόντος, είπε η Μέρκελ στη Χάγη όπου διεξάγεται η Σύνοδος για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Έχουν ήδη οριστεί σαφείς συνέπειες για φέτος, κατά την άποψή μου», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.