ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτό και αντίο»

Ο Γκρίλο δεν θέλει τη Λεπέν

Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πολιτικής συστράτευσης με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

«Δεν μισεί κανείς την Μαρίν Λεπέν. Έχει όμως πολιτική ταυτότητα διαφορετική από εκείνη του Κινήματος Πέντε Αστέρων και για τον λόγο αυτό δεν είναι εφικτές συμφωνίες. Αυτό και τίποτ' άλλο. Αντίο», έγραψε ο Γκρίλο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Νωρίτερα η Λεπέν είχε υποστηρίξει ότι «ο Μπέπε Γκρίλο την μισεί αλλά τα προγράμματα (των κομμάτων) τους είναι παρεμφερή, ξεκινώντας από την μάχη κατά του ευρώ», για να προσθέσει ότι «το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Στην έκκληση της αρχηγού του γαλλικού Εθνικού Μετώπου για συστράτευση των αντιευρωπαϊστών απάντησε πάντως θετικά η Λέγκα του Βορρά, η οποία στην επίσημη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook τόνισε ότι «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή, εκτός ευρώ ξαναγεννιούνται η ελπίδα και η εργασία».

Η Λέγκα ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία του γραμματέα της, Ματέο Σαλβίνι, με την Μαρίν Λεπέν.

Η Μπάρμπαρα Σπινέλι, από τους εμπνευστές του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», δήλωσε από την δική της πλευρά ότι «το FN θέλει λιγότερη Ευρώπη, ενώ αντιθέτως το δικό της ψηφοδέλτιο ζητεί περισσότερη Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρόκειται για προτάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες».

Αναφερόμενη σε τυχόν μελλοντικές συμμαχίες, η Σπινέλι επισήμανε πως θεωρεί ότι το ψηφοδέλτιό της θα μπορούσε να ξεκινήσει διάλογο με τον Γκρίλο, αφού «το M5S μπορεί να αποδειχθεί πολύ λιγότερο αντιευρωπαϊκό από ό,τι μοιάζει να είναι σήμερα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.