ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κερδισμένοι οι «τηλεστάρ»

Περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων

Η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς των υποψηφίων για τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μειώνεται στον ένα μήνα αντί δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, προβλέπεται ότι «η προεκλογική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που προηγείται της ψηφοφορίας του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Πρακτικά οι εμφανίσεις των υποψηφίων θα είναι χωρίς περιορισμό- και στην πράξη περισσότερες από άλλες φορές- έως και έναν μήνα πριν τις κάλπες. Ωστόσο το μέτρο είναι πιθανό να ευνοήσει του «εκλεκτούς» των ΜΜΕ. Οι οποίοι θα μπορούν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, με περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις από τους αντιπάλους τους.

Στην ίδια τροπολογία διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη αποσυνδέεται από τις άλλες διατάξεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και αφορούν, μεταξύ άλλων, όρια και απαγορεύσεις χρηματοδότησης, ανώτατο όριο δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων ή άνοιγμα βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.