ΚΟΣΜΟΣ

Εείχαν απαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου

Συρία: Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν τις 13 μοναχές της Μααλούλα

Η Συρία άφησε ελεύθερους μόνο 25 κρατούμενους και όχι 150 όπως είχε γίνει γνωστό σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 13 μοναχών και τριών βοηθών τους που είχαν απαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Μααλούλα από τζιχαντιστές, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης Όμραν αλ Ζόχμπι.

Συρία: Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν τις 13 μοναχές της Μααλούλα

Σύμφωνα με τους μεσολαβητές και την αντιπολίτευση, η απελευθέρωση των μοναχών και τριών βοηθών τους έγινε σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 150 κρατούμενων των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Μόνο 25 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των μοναχών της Μααλούλα και πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα του συριακού λαού», δήλωσε ο Ζόχμπι, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το θέμα δεν είναι ακριβή και είναι υπερβολικά», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα σχόλια του επικεφαλής της γενικής ασφάλειας του Λιβάνου και του επικεφαλής των διαπραγματευτών Αμπάς Ιμπραχίμ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για την απελευθέρωση μοναχών «περιελάμβανε την απελευθέρωση περισσότερων από 150 ανθρώπων».

Αντιπολιτευόμενοι που είναι ενήμεροι για την επιχείρηση είχαν δηλώσει χθες Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «141 αφέθηκαν ελεύθερα χθες (Κυριακή) σε αντάλλαγμα για τις μοναχές και τις βοηθούς τους».

Ο Ζόχμπι διέψευσε επίσης «οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση επαφή με το Κατάρ», μια χώρα που υποστηρίζει τους σύρους εξεγερμένους. «Η επιχείρηση διεξήχθη (…) χωρίς να γίνει καμία επαφή έμμεση ή άμεση μεταξύ της Συρίας και του Κατάρ», υπογράμμισε.

Οι 13 μοναχές και οι τρεις βοηθοί τους είχαν απαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου από τη μονή τους στη Μααλούλα, μια χριστιανική τοποθεσία βόρεια της Δαμασκού. Κρατούνταν έκτοτε στο Γιάμπρουντ, οχυρό των ανταρτών κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.