ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως θα καθορίζεται η διάρκεια ζωής του

Τα βρίσκουν τελικά και για το γάλα

Η εκκρεμότητα με τη διάρκεια της ζωής του παστεριωμένου γάλακτος βαίνει προς διευθέτηση.

Μετά από σχετική πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου που υιοθετείται από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στη ρύθμιση θα ορίζεται πως η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης παρουσίασε τις βελτιώσεις στην επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνεργασία που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον κ. Χατζηδάκη και οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την τρόικα.

Ερωτηθείς για το θέμα της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος παρέπεμψε στη συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου που θα ακολουθούσε, όπου οι αρμόδιοι θα τοποθετούνταν για το αν είναι εφικτή και υπό ποιες προϋποθέσεις η επιμήκυνση του. Η γνώμη που εκφράστηκε κατά πληροφορίες, είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει το πενθήμερο ή οριακά να γίνει εξαήμερο.

Ωστόσο προς αποφυγή νέων εμπλοκών με την τρόικα αλλά και σύγχυσης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από διαφορετικές απόψεις επιστημόνων βρέθηκε εν τέλει η χρυσή τομή.

Έτσι για να προχωρήσει η όποια βιομηχανία στο λανσάρισμα γάλακτος πλέον των 5 ημερών θα χρειάζεται προηγουμένως έγκριση από τους αρμόδιους φορείς κάτι που εκτιμάται ότι είναι ένα ακόμη δίχτυ προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή.

Παράλληλα η υιοθέτηση του ελληνικού σήματος αλλά και η αναγραφή της χώρας προέλευσης, είναι δύο στοιχεία που αναμένεται να συμβάλουν στην σωστή ενημέρωση του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.