ΚΟΣΜΟΣ

Άξονες της μεταρρύθμισης

Το ιταλικό δημόσιο μεταρρυθμίζεται αλά ελληνικά

Ανανέωση , κινητικότητα και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις οι άξονες της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση της Ιταλίας , σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό.

Στην ανάγκη ανανέωσης της ιταλικής Δημόσιας Διοίκησης έκανε αναφορά , με δηλώσεις της, η αρμόδια υπουργός της κυβέρνησης Ρέντσι, Μαριάννα Μαντία.«Θέλω να επενδύσω νέους πόρους στην απόκτηση φρέσκων δυνάμεων, για να βοηθήσουμε κοπέλες και νέους οι οποίοι δεν καταφέρνουν να μπουν, με υγιή τρόπο, στην Δημόσια Διοίκηση», δήλωσε η υπουργός. Η Μαντία επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει η ιδέα να προωθηθούν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για να ευνοηθούν, με τον τρόπο αυτό, οι νέοι».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στοχεύει σε μια «υποχρεωτική κινητικότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, όταν δεν προκύπτουν γραφειοκρατικά προβλήματα».

Σε ότι αφορά, τέλος, τις επαφές με τα συνδικάτα, η υπουργός δημόσιας διοίκησης της κυβέρνησης Ρέντσι εκτιμά ότι «για το θέμα της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, μπορεί να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, διότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.