ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με τη νεανική οργή ο Ραχόι

Φοιτητικές διαδηλώσεις και επεισόδια στην Ισπανία

Δυναμικές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις πραγματοποίησαν εκατοντάδες Ισπανοί φοιτητές στο πλαίσιο της 48ωρης αποχής από τα μαθήματά τους.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στην εκπαίδευση, η οποία είναι θύμα της λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ραχόι.

Νωρίς το πρωί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνθρωπο με την κατηγορία της «κατοχής εύφλεκτου υλικού», μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης, όπου οι φοιτητές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Παράλληλα, η αστυνομία άφησε ελεύθερους τους 54 νεαρούς που είχαν συλλάβει επειδή κατέλαβαν το γραφείο της αντιπροέδρου του πανεπιστημίου και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Όλοι τους έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα σήμερα εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές λυκείων διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι οργάνωσαν 70 διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία. Εκτός της Μαδρίτης κινητοποιήσεις οργανώθηκαν μεταξύ άλλων στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και το Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, όπου τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν για διατάραξη της τάξης.

Ο τομέας της εκπαίδευσης, όπως και αυτός της υγείας, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις περικοπές ύψους 150 δισ. ευρώ που εφαρμόζει από το 2012 η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να αναδιαρθρώσει την ισπανική οικονομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.