ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεράστια επιτυχία η έκδοση ομολογιακού δανείου

Απίστευτο! Τα 3 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές στην Πειραιώς

Όπως αποδείχτηκε, μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα να υποβληθούν προσφορές συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, έναντι 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα.

Απίστευτο! Τα 3 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές στην Πειραιώς

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη σήμερα με την έκδοση του ομολογιακού δανείου της Τραπέζης Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24 οι προσφορές φτάνουν και ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ! Και όλα αυτά σε λιγότερο από δύο ώρες και ενώ η Τράπεζα είχε ζητήσει μόλις 500 εκατ. ευρώ. Ακόμη και η διοίκηση της Πειραιώς δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση. Πίστευε ότι οι προσφορές θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση περίπου 1,5 δισ ευρώ, δηλαδή τρεις φορές τα χρήματα που ζητούσε.

Το γεγονός ότι αυτές είναι διπλάσιες, φτάνουν δηλαδή τις έξι φορές, αυτών που ανέμενε, πιστοποιούν την εμπιστοσύνη των ξένων, κυρίως, επενδυτών στην Τράπεζα και τις προοπτικές της, αλλά και της θετικής γνώμης που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητά της να ανακάμψει. Το βιβλίο των προσφορών κλείνει πριν σχεδόν προλάβει ν' ανοίξει και οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς αφού κάνουν τις σχετικές επεξεργασίες αναμένεται να ανακοινώσουν τις τελικές λεπτομέρειες για τα 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι ακολουθεί και αύξηση κεφαλαίου 1,7 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της τράπεζας και να επιστραφούν τα χρήματα (750 εκατ. ευρώ), της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης, στο δημόσιο.

Το επιτόκιο του ομολογιακού δανείου διαμορφώθηκε στο 5,18%, σημαντικά χαμηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων για επιτόκιο 5,5%.

Είναι χαρακτηριστικό της επιτυχίας της έκδοσης ότι μόλις ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για την κάλυψη, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποκόμισε νέα σημαντικά κέρδη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.