ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεβαίνει με νέο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκογές

Αποχώρηση Χρυσόγελου από τους Οικολόγους Πράσινους

«Αποχωρώ από τους Οικολόγους Πράσινους για να μπορέσω να υπερασπιστώ τις πράσινες ιδέες και αξίες, καθώς και τη δουλειά 30 ετών στο χώρο της πολιτικής οικολογίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Χρυσόγελος, δηλώνοντας παράλληλα ότι συμμετέχει στην ίδρυση της πολιτικής και κοινωνικής κίνησης «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», η οποία θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

«Αποχωρώ για ηθικούς και πολιτικούς λόγους γιατί βλέπω να απαξιώνεται η ποιοτική δουλειά ετών από εκατοντάδες ενεργά άτομα στην κοινωνία και τους θεσμούς, από μία μικρή μειοψηφία, που με ίντριγκες, μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις έχει οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους ένα βήμα πριν τη διάλυση», σημειώνει ο κ. Χρυσόγελος.

Για τη νέα πολιτική και κοινωνική κίνηση στην οποία συμμετέχει, αναφέρει πως «είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε το όραμα της πράσινης πολιτικής με αξίες, βιώσιμες λύσεις και δημιουργικές ανατροπές προς όφελος της κοινωνίας. Πιστεύουμε στη δυναμική και τη χρησιμότητα του χώρου της Πολιτικής Οικολογίας και δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή του. Θέλουμε να του δώσουμε μια νέα πνοή. Γι αυτό το λόγο συναντηθήκαμε ενεργοί πολίτες, άνθρωποι που γνωριζόμαστε μέσα από διαδρομές κοινωνικής προσφοράς και αποφασίσαμε την ίδρυση της πολιτικής και κοινωνικής κίνησης: ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου η κίνηση θα παρουσιάσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών.

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν εκπροσωπείται σήμερα πολιτικά. Συμπορευόμαστε με όσους, όσες επιθυμούν να αλλάξει προς το καλύτερο η Ελλάδα και η Ευρώπη, με ενεργούς πολίτες που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα από τα κάτω», επισημαίνει ο Ν. Χρυσόγελος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.