ΥΓΕΙΑ

Τα κιλά «πέφτουν» ευκολότερα

Δείτε ποια είναι η καλύτερη εποχή για δίαιτα

Θα έλεγε κανείς ότι η καλύτερη εποχή για δίαιτα είναι η εποχή... της κρίσης. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο πολύπλοκες απαντήσεις. Δείτε ποια εποχή και ποιοι μήνες του χρόνου προσφέρονται για αποτελεσματικότερη απώλεια βάρους.

Το χειμώνα τα κιλά φεύγουν πιο δύσκολα και γενικά το βάρος μας τους ψυχρούς μήνες του χρόνου είναι μεγαλύτερο από ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό δικαιολογείται και βιολογικά αλλά και πρακτικά.

Κάνοντας δίαιτα το βασικό συστατικό που θέλουμε να διώξουμε είναι το σωματικό μας λίπος.

Ωστόσο, πέρα από ανεπιθύμητο, το λίπος αποτελεί και μια από τις βασικότερες αποθήκες ενέργειας του οργανισμού αλλά και ένα μονωτικό υλικό (το υποδόριο όπως λέμε λίπος) κάτω από το δέρμα.

Το χειμώνα λοιπόν που η θερμοκρασία πέφτει, ο οργανισμός αφενός «ζητάει» περισσότερη ενέργεια, αφ’ ετέρου δεν αποχωρίζεται εύκολα τη «φυσική του εσωτερική κουβέρτα» που είναι το λίπος. Γι’ αυτό και συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολα βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι, σημειώνει το «medicalnews.gr».

Παράλληλα βέβαια, το χειμώνα είμαστε και πιο πολλές ώρες στο σπίτι και ασχολούμαστε περισσότερο με το φαγητό, ενώ είναι και πολύ πιο μειωμένη η φυσική μας δραστηριότητα. Αντίθετα το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο, κινούμαστε πιο συστηματικά και συνήθως χάνουμε και πιο εύκολα βάρος.

Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι την άνοιξη τα βαριά και ριχτά χειμερινά ρούχα δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους σε πιο αποκαλυπτικά ρούχα και μαγιό, τότε σίγουρα την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουμε συνήθως και μεγαλύτερο κίνητρο για να είμαστε πιο πειθαρχημένοι στη δίαιτά μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.