ΕΛΛΑΔΑ

Στις Οινούσσες

Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού με τρεις τραυματίες

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη σκάφους με μετανάστες από το λιμενικό στα ανοιχτά των Οινουσσών.

Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού με τρεις τραυματίες

Οι άνδρες του λιμενικού απάντησαν με πυρά στην άρνηση του καπετάνιου του δουλεμπορικού να σταματήσει με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μετανάστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Χίου.

Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή το δουλεμπορικό, που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές, προσπάθησε να εμβολίσει αλλεπάλληλα πλωτό του λιμενικού στη διάρκεια ελέγχου, στα ανοιχτά των Οινουσσών, με αποτέλεσμα οι λιμενοφύλακες να ρίξουν αρχικά προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια, για να το ακινητοποιήσουν, πυροβόλησαν κατά του πρωραίου τμήματος του δουλεμπορικού.

Οι άνδρες του λιμενικού, όταν ακινητοποίησαν το ταχύπλοο συνέλαβαν έναν Τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος ενώ διαπιστώθηκε ότι, στον κλειστό χώρο του σκάφους υπήρχαν 13 μετανάστες, ανάμεσά τους και οι τρεις τραυματίες.

Πλωτό περιπολικό παρέλαβε τους τραυματίες και τον συλληφθέντα διακινητή τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου.
Παράλληλα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή, όπου είχε γίνει το συμβάν και παρέλαβε τους υπόλοιπους μετανάστες του ταχύπλοου σκάφους και τους μετέφερε στο τοπικό λιμεναρχείο.

Προανάκριση διενεργείται από την λιμενική Αρχή Χίου, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα του νησιού. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.