ΕΛΛΑΔΑ

Ζητά στοιχεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις

Η αστυνομία φακελώνει συνδικαλιστές!

Σε μία κίνηση που γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά αν δεν αναβιώνει άλλες «μαύρες» εποχές προχώρησε η αστυνομία, ζητώντας απροκάλυπτα το φακέλωμα συνδικαλιστών του χώρου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αστυνομία φακελώνει συνδικαλιστές!

Όπως κατήγγειλε η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ζητάει όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Γενικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελεγκτικής Επιτροπής), αλλά και όλων των συναδέλφων που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Η αξίωση της αστυνομίας επικαλείται σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ «την προκαταρκτική εξέταση για την δήθεν παράβαση του άρθρου 309 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία), "πράξεις", που όπως αναφέρει στο έγγραφό της προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής "έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε."».

Για την εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση «διώκεται σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.», επισημαίνει η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας «αναβίωση του "συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας» και «μία ακόμη έκφραση τρομοκράτησης γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος» και ειδικότερα «μίας από τις πιο μαχόμενες Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα». Συνδέει εξάλλου την κίνηση με τα σχέδια της κυβέρνησης «να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμη 4.000 εργαζομένων από τους Ο.Τ.Α.».

Το έγγραφο της ασφάλειας:

poe ota

Το «φακέλωμα» κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας πως: «Δυστυχώς κάποιοι, εν έτει 2014 χρησιμοποιούν μεθόδους του παρελθόντος μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν την πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, συνθλίβοντας την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας «στρατιές» ανέργων και ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αποσύρουν το απαράδεκτο έγγραφο που έστειλε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.