ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Σπ. Δανέλλη

Η κεντροαριστερά στο επίκεντρο

Άτυπη συζήτηση για τη χαμένη, όπως ειπώθηκε, ευκαιρία να συνεργαστούν τα κόμματα και όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και για την ανάγκη να μείνει ανοικτή αυτή η προοπτική μετά τις ευρωεκλογές, διεξήχθη, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη, με τίτλο «Εδώδιμα …Ευρωπαϊκά», στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η κεντροαριστερά στο επίκεντρο

Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά κυριάρχησε στην παρουσίαση βιβλίου του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλη.

Την παρουσίαση έκαναν ο Φίλιππος Σαχινίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης, από τη ΔΗΜΑΡ και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Σπύρος Δανέλλης, στα άρθρα και τις παρεμβάσεις του που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο, διέβλεψε από νωρίς σχετικά με την κρίση που διέρχεται η χώρα ότι «δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε». Και πρόσθεσε, με αφορμή σχετική αναφορά, ότι όσοι καταδικάζουν το πρώτο Μνημόνιο, δεν λένε πώς θα φτάναμε στο δεύτερο αν η χώρα δεν είχε αποφύγει την χρεοκοπία.

Όσον αφορά στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ο κ. Σαχινίδης μίλησε για απόλυτη ανάγκη συνεργασίας για το καλό της χώρας και απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη σημείωσε: «Δεν προκάναμε. Ισως μετά τις ευρωεκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκούδης συμφώνησε, λέγοντας ότι θα πρέπει τα κόμματα και οι δυνάμεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς να πρωταγωνιστήσουν μετά τις ευρωεκλογές, ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να υπάρξει σταθερότητα. «Είναι άδικο να υφίσταται το κόστος, αλλά εάν φύγουμε από τη σχέση με τη ΝΔ τότε δεν είναι άδικο. Γιατί, για μεγάλο διάστημα, έχει μεγάλη ευθύνη για τις χαμένες ευκαιρίες συνεννόησης με την Αριστερά», είπε, ενώ αναφερόμενος στην πορεία της ΔΗΜΑΡ αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν λάμπει η κληρονομιά του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη;».

Ο Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε την καλή συνεργασία με τον συγγραφέα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επισήμανε ότι πέντε χρόνια μετά την κρίση και το Μνημόνιο το πολιτικό σύστημα δεν συζητάει για προτάσεις εξόδου.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ξανά, ακόμη κι αν του το ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι συνεχίζουν όλοι να συμπεριφέρονται ως τίποτα να μην έχει συμβεί, και υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να επανασυσταθεί ένα Μέτωπο Λογικής, όπως είχε πάρει τη πρωτοβουλία, το 1992, ο Λεωνίδας Κύρκος μαζί με προσωπικότητες απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Σχετικά με τους «58» και την Ελιά, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν μπόρεσε να περπατήσει επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν. «Κρίμα, γιατί η ΔΗΜΑΡ είδε το εγχείρημα φοβικά. Κρίμα και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε σωστό να κρυφτεί πίσω από την Ελιά. Τακτικισμοί και τυχοδιωκτισμοί καταδίκασαν την Ελιά σε ακαρπία», υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης.

Παρόντες ήσαν, επίσης, οι Απόστολος Κακλαμάνης, Συλβάνα Ράπτη, Άννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, Βασίλης Κεγκέρογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Ρεπούση, Γιώργος Ρωμαίος, Μαρία Γιαννακάκη, Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Θόδωρος Σκυλλακάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.