ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωλίγκα

Μπαρτζώκας: «Με το πιστόλι στον κρόταφο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε το προφανές ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα. Οτι η ομάδα του καίγεται για τη νίκη.

Ιδού τι είπε: «Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες που κάναμε, παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο αύριο και πρέπει να κερδίσουμε για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στα προημιτελικά. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι. Δεν σημαίνει κάτι που η Λαμποράλ Κούτσα είναι αδιάφορη. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση όπου όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν. Ας θυμηθούμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Στον α΄ γύρο κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε, ενώ είχαμε προηγηθεί μέχρι και με 30 πόντους.

Ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή την στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και ο Ερτέλ με τον Νοτσιόνι. Έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει και πολλά up and down στην απόδοσή της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται και ο Βασίλης. Οσοι έχουμε μείνει κάναμε καλή προσπάθεια στα ματς που χάσαμε. Τα τρια τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ και στο τέταρτο με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αυτά βέβαια είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικοί».

Για τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από ένα σφίξιμο στη μέση. Ολες οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν είχε σχέση με κοίλη. Χθες υπήρχε μία ένδειξη πως ίσως είχε μία ρωγμή στα πλευρά, αλλά σήμερα αυτό αποκλείστηκε. Ο τραυματισμός αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι μαγνητικές εξετάσεις δεν έδειχναν κάτι. Εχει μία θλάση πρώτου βαθμού σε έναν μυ στη μέση. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως παίξει αύριο. Είναι κάτι εξαιρετικά αμφίβολο.

Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Στράτο ήταν έξω από σημαντικά ματς.Η περσινή και η προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετική από τη φετινή. Εχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά την γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις.

Με γεγονός ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλειψε τώρα και σήμερα μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει έναν τραυματισμό κούρασης. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες μας την πρόκριση στους οχτώ.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.