ΕΛΛΑΔΑ

Οι δικαιούχοι είναι ακόμα περισσότεροι

Πάνω από 500.000 νοικοκυριά στο κοινωνικό τιμολόγιο

Τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ξεπερνούν τις 500.000.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν 534.808.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου «αποτελεί στόχο, όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος».

Για τον σκοπό αυτόν, προσθέτει, υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.

Αναφέρει, εξάλλου, ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.