ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Γιαννόπουλο

Πολιτική σύγκρουση για το βιβλίο Κουφοντίνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το βιβλίο του τρομοκράτη Κουφοντίνα, το οποίο προλογίζει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Πολιτική σύγκρουση για το βιβλίο Κουφοντίνα

Η ΝΔ επανήλθε σήμερα στις επιθέσεις, με την εκπρόσωπό της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να καταφέρεται εναντίον της Κουμουνδούρου επειδή «αδυνατεί να διαγράψει τον Νίκο Γιαννόπουλο». Μάλιστα, η πορτ παρόλ της Συγγρού, παρά την διάψευση του ίδιου του Νίκου Γιαννόπουλου, συνεχίζει να δηλώνει ότι ο κ. Γιαννόπουλος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «προσποιείται αμνησία».

«Εποχή Εμφυλίου»

Έντονη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση της κ. Ασημακοπούλου. «Για άλλη μια φορά η ΝΔ αποκαλύπτεται θέλοντας να μας γυρίσει στην εποχή του Εμφυλίου. Προσπαθεί να κρυφτεί από τις ανυπολόγιστες ευθύνες της για την εξαθλίωση των πολιτών. Στις επερχόμενες εκλογές θα πάρει την απάντηση που της αξίζει», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Ο πόλεμος μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου είχε ξεσπάσει από χθες, όταν έγινε γνωστό πως επιμελητής του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να αποδοκιμάσει και να απμοακρύνει άμεσα τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν».

«Πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή» είχε απαντήσει με ειρωνικό τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιαννόπουλος: «Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ»

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, στο θέμα παρενέβη και ο ίδιος ο Νίκος Γιαννόπουλος, διαψεύδοντας πως είναι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θόρυβο για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και τον πρόλογο που έκανα σε αυτό, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά, όπως και άλλα μέλη της, δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα κατάθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.

Με αυτή την έννοια, δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.