ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει το απόγευμα το taxisnet

Πρεμιέρα(;) για τις φορολογικές δηλώσεις

Δεν έχει ανοίξει ακόμη αν και 20 Μαρτίου, η διαδικτυακή πύλη στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2014, διάστημα στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διευκρινίσει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο αυτή θα μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

Η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους. Η καταβολή του φόρου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.

Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή στις 31.07.2014.

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης.

- Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.