ΕΛΛΑΔΑ

Για ένα μήνα

Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΣΥ

Σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα, από 15 έως 30 ημέρες, μπαίνει το σύνολο των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων – κατηγορίας ΔΕ – οι οποίοι υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Όσοι από αυτούς επιθυμούν, θα υποβάλουν σχετική αίτηση και θα μεταταγούν σε ανάλογη θέση στο ΕΚΑΒ.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.

Η σχετική διάταξη αναφέρει ότι στους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η οποία θα διαρκέσει έναν μήνα, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου, οι οποίες αναλογούν σε κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Όσοι από τους οδηγούς δεν κατέχουν την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια οδήγησης (τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας), θα τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις του ΕΚΑΒ, οι οποίες θα καταργούνται με την αποχώρησή τους.

Σε διαθεσιμότητα 15 ημερών θα τεθούν όσοι από τους παραπάνω υπαλλήλους ανήκουν στις εξής κοινωνικές κατηγορίες:

Έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω, είναι πολύτεκνοι, έχουν σύζυγο ή τέκνο με αναπηρία 67% και πάνω, ασκεί τη γονική μέριμνα τέκνου (εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ), έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης (εισόδημα έως 12.000 ευρώ), είναι υπάλληλος με σύζυγο που τελεί επίσης σε διαθεσιμότητα ή έχει απολυθεί.

Από το iatronet.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.