ΚΟΣΜΟΣ

Και παίζει με τη μπάλα

Σκυλίτσα σώζει σπάνιες χελώνες!

Η Μπριν λατρεύει να παίζει με τη μπάλα της αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα σημαντικό έργο να επιτελέσει.

Σκυλίτσα σώζει σπάνιες χελώνες!

Ο λόγος για ένα βελγικό λυκόσκυλο, δύο ετών, που εκπαιδεύτηκε στη Νότια Αφρική για να μυρίζει και να εντοπίζει τους αμμοβάτες τους γεωμετρικούς που ζουν στη χώρα, ένα από τα 25 είδη χελωνών που απειλούνται με εξαφάνιση.

«Αυτή είναι η ανταμοιβή της όταν οσφρίζεται τις χελώνες. Λατρεύει το παιχνίδι της και αρχίζει να ψάχνει για χελώνες οπουδήποτε και οποτεδήποτε», εξήγησε η Βίκι Χάντσον, η συντονίστρια του CapeNature, της υπηρεσίας των εθνικών πάρκων του Ακρωτηρίου, η οποία εκπαίδευε το λυκόσκυλο επί έξι μήνες.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μπριν είναι πλήρες μέλος της ομάδας εντοπισμού και καταμέτρησης των χελωνών που έχει αναλάβει να τις βρίσκει και, εφόσον χρειάζεται, να τις σώζει.

Η μέθοδος αυτή, που είναι πρωτοποριακή για τη Νότια Αφρική, εισήχθη μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, το 2012, στο φυσικό δρυμό του Έλαντσμπεργκ που κίνησε την προσοχή των αρχών για την τύχη των σπάνιων χελωνών.

Ο αμμοβάτης ο γεωμετρικός (Psammobates geometricus) φέρει στο καβούκι του κίτρινες ραβδώσεις που σχηματίζουν ένα σχέδιο σαν αστέρι και ζει στους θαμνότοπους, κυρίως στην επαρχία του δυτικού Ακρωτηρίου. Η αστική ανάπτυξη και οι καλλιέργειες, όπως οι αμπελώνες, έχουν καταστρέψει πάνω από το 90% του φυσικού περιβάλλοντός του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.