ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λουτράκι

Συλλήψεις μάνας και γιου για όπλα και αρχαιοκαπηλία

Για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων, συνελήφθησαν ένας 42χρονος και η 70χρονη μητέρα του στο Λουτράκι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Συλλήψεις μάνας και γιου για όπλα και αρχαιοκαπηλία

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των συλληφθέντων, όπου σε αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικείμενων και όπλων, η νομιμότητα κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.210 αρχαία κινητά μνημεία, δηλαδή αμφορείς, αρχαία νομίσματα, μικρά αγαλματίδια και άλλα μικροαντικείμενα. Επίσης, έντεκα πολεμικά πυροβόλα, δώδεκα καριοφίλια, είκοσι ξίφη και ξιφίδια, δέκα ξιφολόγχες και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τις Aρχές, οι συλληφθέντες δηλώνουν ότι τα αρχαία αντικείμενα περιήλθαν στην κατοχή τους από τον πατέρα του 42χρονου και σύζυγο της 70χρονης που ήταν συλλέκτης, και για κάποια από αυτά παρουσίασαν έγγραφο κατοχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.