ΚΟΣΜΟΣ

Προοπτική 25ετίας

Τα επαγγέλματα που θα αντέξουν στο χρόνο

Τα πέντε επαγγέλματα, που αν τα επιλέξουν οι νέοι θα εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, για την επόμενη 25ετία παρουσίασαν οι Financial Times.

Η αμερικάνικη εφημερίδα εκτιμά ότι τα επαγγέλματα αυτά αντέχουν ακόμη και προσφέρουν ένα καλό εισόδημα. Δείτε τι γράφει για κάθε ένα από τα επαγγέλματα:

• Υπάλληλοι σε ρεσεψιόν: «Το 1989, οι Financial Times έγραψαν για το ''χωρίς σελίδες'' βιβλίο επισκεπτών, το οποίο θα επέτρεπε σε όσους έρχονταν σε ένα κτίριο να τοποθετησουν τα στοιχεία τους σε μια οθόνη η οποία θα εκτύπωνε την άδεια εισόδου. Προβλέψαμε ότι μερικές εταιρείες μπορεί να ήθελαν τον υπάλληλο υποδοχής να λειτουργεί το σύστημα αντί για τον επισκέπτη και πέσαμε μέσα. Για λόγους ασφαλείας, οι εταιρείες και τα κυβερνητικά κτίρια θέλουν ανθρώπους να υποδέχονται τους επισκέπτες. Μάλλον δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ».

• Ερευνητές για την κλιματική αλλαγή: «Τον Μάρτιο του 1989, αναφέραμε ότι όλοι οι μετρητές για το κλίμα της Γης, προέβλεπαν ''υπερθέρμανση αρκετών βαθμών Κελσίου για τον επόμενο αιώνα, εάν οι βιομηχανικές δραστηριότητες συνέχιζαν να αλλάζουν την πυκνότητα της ατμόσφαιρας με τον τωρινό βαθμό''. Προβλέψαμε σοβαρή διάβρωση του αγροτικού τομέα και πλημμύρες στα μέρη του πλανήτη με χαμηλό υψόμετρο». Επομένως πρόκειται για μια πάγια ανάγκη, αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα.

• Νοσοκόμοι για τους ηλικιωμένους: «Το ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού, θα έπεφτε πάνω στα έξοδα του Δημοσίου και στην παροχή συντάξεων. Παράλληλα, οι ευκαιρίες της αγοράς είχαν αυξηθεί καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές ζητούσαν προϊόντα εύκολα στη χρήση τους. Θα υπάρξουν αρκετές θέσεις εργασίας στην φροντίδα των ηλικιωμένων. Πολλές από αυτές μπορεί να μην πληρώνουν καλά, ωστόσο δεν πρόκειται να εξαφανιστούν».

• Εκτελεστικοί βοηθοί: «Το 1989, οι FT είχαν γράψει ότι το ηλεκτρονικό ημερολόγιο και το κινητό τηλέφωνο, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον ρόλο των γραμματέων. Αντί να κάνουν οι γραμματείς δουλειές ρουτίνας, θα μπορούσαν να “τρέχουν” το γραφείο και την ζωή του αφεντικού τους, όπως κάνουν και σήμερα.

• Παιδαγωγοί: Κλείνοντας, οι Financial Times αναφέρουν πως η σωστή χρήση της γλώσσας κυρίως από τα μικρά παιδιά ήταν ένα χρόνιο ζήτημα. «Η ζήτηση ήταν έντονη και μπορεί να υπάρχει άλλη οπτική σήμερα, ωστόσο ο κόσμος δεν κουράζεται να διαβάζει για τέτοια πράγματα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.