ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ικανοποίηση Κουβέλη

Τα πρώτα βήματα του «τρίτου πόλου» της ΔΗΜΑΡ

«Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος» είπε χθες βράδυ στους στενούς συνεργάτες του ο Φώτης Κουβέλης, μετά τα αποκαλυπτήρια της «Προοδευτικής Συνεργασίας» στο ξενοδοχείο «Κάραβελ».

Τα πρώτα βήματα του «τρίτου πόλου» της ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μετά τη χθεσινή εκδήλωση, λοιπόν, η «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» εισέρχεται σε μία διπλή μάχη: αφενός, τη μάχη των Ευρωεκλογών, όπου αυτονόητος στόχος είναι το κατά το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Αφετέρου, τη μάχη της ουσιαστικής συγκρότησης του «τρίτου πόλου», δηλαδή την προσέλκυση κι άλλων στελεχών και προσωπικοτήτων, προκειμένου η «Προοδευτική Συνεργασία» να μετεξελιχθεί σε σπονδυλικό άξονα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ήδη χθες, παρουσιάστηκαν τα πρώτα στελέχη εκτός ΔΗΜΑΡ που πλαισιώνουν το νέο σχήμα: στην εκδήλωση στο Κάραβελ μίλησαν η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Στέφανος Μανίκας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Τάκης Θεοδωρόπουλος, ενώ το «παρών», μεταξύ πολλών άλλων, έδωσαν ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά και ο επίσης πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.

Προσκλητήριο

Όπως προαναφέρθηκε, στόχος του Φώτη Κουβέλη είναι να αποτελέσει η «Προοδευτική Συνεργασία» μόνο την αρχή για κάτι ευρύτερο: για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Εξάλλου, χθες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε «ανοιχτός», ακόμη και σημειολογικά: ενώ, δηλαδή, ως τώρα, προτιμούσε τη φράση «χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού», στη χθεσινή ομιλία του περιέγραψε πολλές φορές «την Κεντροαριστερά που έχει ανάγκη η χώρα».
Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε πως «θα διευρύνουμε  αυτή τη συμπαράταξη με την ένταξη νέων πολιτικών κινήσεων και προσώπων», μην κρύβοντας τις προθέσεις του, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους… μη (κεντρο)δεξιούς πολίτες. «Καλούμε όλους τους πολίτες που αυτοτοποθετούνται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί και κεντρώοι. Όλοι οι πολίτες που  υποστηρίζουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια», είπε ο Φώτης Κουβέλης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Τούτων δοθέντων, στο επιτελείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ευλόγως αναμένουν το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων, προκειμένου να δουν πώς υποδέχθηκε η κοινή γνώμη το «άνοιγμα» Κουβέλη στην Κεντροαριστερά. Και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, στο διαρκές μπρα ντε φερ με το ΠΑΣΟΚ για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.