ΕΛΛΑΔΑ

Πώς σχολιάζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Τζέιμς Σταυρίδης: Οδηγούμαστε σε έναν άλλο Ψυχρό Πόλεμο

Την πρόβλεψη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιείται στην Κριμαία δεν θα αναγνωριστεί, λόγω της διεθνούς καταδίκης, διατυπώνει ο ελληνικής καταγωγής ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

Τζέιμς Σταυρίδης: Οδηγούμαστε σε έναν άλλο Ψυχρό Πόλεμο

Ο πρώην ανώτατος διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο «Ζορμπάς» όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, μίλησε στη «Real news» για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα σε αυτή την κρίση, αλλά και για το Κυπριακό και την περαιτέρω πίεση που μπορεί να ασκηθεί για την επίλυση του ζητήματος εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία.

«Ολόκληρη η Ευρώπη και ο περισσότερος κόσμος είναι αντίθετοι σε αυτή την παράνομη κατάσχεση ενός σημαντικού τμήματος του ανεξάρτητου κράτους της Ουκρανίας. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει διεθνής καταδίκη μετά το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα δεν θα αναγνωριστεί. Οδηγούμαστε σε έναν άλλο Ψυχρό Πόλεμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ακολουθήσει πολιτική, διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας» λέει ο κ. Σταυρίδης.

«Το μεγαλύτερο λάθος του Πούτιν είναι ότι έστειλε στρατεύματα σε ένα κράτος χωρίς την έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη» προσθέτει.

Τόνισε ότι ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι πολύ σημαντικός. «Πρέπει να αντανακλά όλες τις διιστάμενες απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να ενθαρρύνει τις διπλωματικές και πολιτικές λύσεις σε αυτή την κρίση» λέει ο ομογενής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.