ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιούλικα Σκαφιδά

Η μεγάλη νικήτρια του φετινού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» είναι η ταλαντούχα ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά η οποία ξεχώρισε για τους ρόλους της στο «Ορφέας στον Άδη» και στο «Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» που ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιούλικα Σκαφιδά

Η νέα γενιά των ηθοποιών που κυνηγούν το όνειρό τους «στο σανίδι» έλαμψε στη φετινή απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό της.

Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι η φετινή νικήτρια που ξεχώρισε για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο'Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

Πρόκειται για την όγδοη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.