ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Αναζητούνται» περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ

Ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς ψάχνει τις «χαμένες» εισφορές του ΟΑΕΕ

Στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς πέρασε ο φάκελος με τις καταγγελίες για τις χαμένες εισφορές περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ των ελευθέρων επαγγελματιών, που έφτασαν στην δικαιοσύνη ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς ψάχνει τις «χαμένες» εισφορές του ΟΑΕΕ

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, «από 01-08-2011 είχε θεσπιστεί μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ, που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων για τον ΟΑΕΔ στον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι», όμως ο ΟΑΕΕ «ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013 είχε συγκεντρώσει 110.991.100 ευρώ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20 ευρώ».

Σημειώνεται επίσης, ότι ενώ η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στον ΟΑΕΔ, ουδεμία σαφή απάντηση έλαβε.

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν μέρος από τα ποσά έχουν τυχόν διατεθεί για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών, και αν ναι πότε, ποιο ποσό και με εντολή ποιου αρμόδιου διοικητικού ή υπηρεσιακού παράγοντα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την παράνομη αυτή πράξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.