ΚΟΣΜΟΣ

Στους 95 οι νεκροί στην Γουϊνέα

Ένα 12χρονο κορίτσι πέθανε από τον ιό Έμπολα

Οι εξετάσεις που έγιναν στο δείγμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα 12χρονο κορίτσι στην Γκάνα, για το οποίο υπήρχε η υποψία ότι πέθανε από Έμπολα, έδειξαν ότι δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο αυτό ιό, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Σέρι Άιτε.

Στην αναφορά του αρμόδιου ινστιτούτου "αναφέρεται κατηγορηματικά ότι τα δείγματα αίματος που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά στον ιό Έμπολα και επίσης αρνητικά σε οποιαδήποτε άλλη κοινή μορφή ιογενούς πυρετού", πρόσθεσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το κοριτσάκι αυτό θεωρείτο προηγουμένως το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα στην Γκάνα.

Εξάλλου σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές της Γουινέας και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πλέον ανέρχονται σε 95 οι νεκροί στην χώρα από τον Ιανουάριο σε σύνολο 151 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Για τους 52 από τους 95 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι οφείλονταν στον ιό Έμπολα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Προηγούμενος απολογισμός των αρμόδιων αρχών της Γουινέας έκανε λόγο για 137 κρούσματα και 86 θανάτους.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει εξάλλου προειδοποιήσει για το ξέσπασμα μιας άνευ προηγουμένου επιδημίας σε μια φτωχή περιοχή με ελλιπείς υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.